46290858 - speakers giving a talk at business meeting. audience in the conference hall. business and entrepreneurship concept.

Brand Genetics symposium

logo_brandgenetics-150In ons vakgebied volgen nieuwe onderwerpen elkaar in rap tempo op. Ondertussen vinden er bij de meer fundamentele onderwerpen ook allerlei ontwikkelingen plaats. Onder de vlag van Brand Genetics willen we juist bij deze ontwikkelingen stil staan. Wat zijn bijvoorbeeld nieuwe issues bij positioneren? Wat zijn nieuwe manieren om klantervaringen te meten? En wat is de invloed van online op het vormgeven van je merkidentiteit? Allemaal nieuwe inzichten die betrekking hebben op het fundament van ons vakgebied. Het is weer tijd voor Brand Genetics!

Op 7 maart 2017 vindt het symposium ‘Brand Genetics, het fundament van ons vakgebied’ plaats in Rotterdam. Blijf jij op de hoogte van de laatste ontwikkelingen van de elementaire onderwerpen binnen ons vakgebied?

Het programma

David Taylor – Rebooting brand strategy for a digital worlddavid-taylor-500
De wereld transformeert razendsnel door de digitale ontwikkelingen. Maar wat betekenen deze ontwikkelingen eigenlijk voor je merkstrategie? Wat voor effect hebben deze veranderingen op je visie en positioneringsproces; moeten zij mee-evolueren in dit digitale tijdperk? En welke rol gaat de digitale technologie spelen om je visie te bereiken? Dat zijn vragen waar David Taylor, één van ‘s werelds meest belangrijke marketing thinkers, het tijdens het Brand Genetics symposium over gaat hebben. Lees hier alvast een voorproefje!

marc-van-eck-500Marc van Eck – Hoe menselijker het merk, hoe sterker
Merken die zich baseren op een ‘oerkarakter’ zijn succesvoller. Vanuit een karakter kan elke organisatie verschil maken in wie ze is, en hoe ze dingen doet in plaats van wat ze doet. In zijn net verschenen boek ‘Karaktervol positioneren’ introduceert Marc van Eck het Brand Positioner Model, met voor elk van de acht onderscheiden karakters een uitgewerkt concreet voorbeeld van een merk uit de praktijk. Tijdens het Brand Genetics symposium laat Marc zien hoe jij je merk een herkenbaar karakter geeft en daarmee succesvoller kunt zijn dan concurrerende merken.

Margot Bouwman – Go big or go homebouwman-margot-500
Uit onderzoek blijkt dat mensen die marketingcommunicatie verwerken een lagere hersenactiviteit vertonen dan mensen die slapen. Ze verwerken marketingcommunicatie in een standby-modus. Hoe breek je door deze standby-modus heen en krijg je toch aandacht voor je merk of product? Juist in het digitale tijdperk. Dankzij de digitale technologie kunnen we communicatie persoonlijker en fijnmaziger maken. Maar is dat dan de oplossing? Steeds vaker blijkt van niet. In een wereld waarin iedereen op maat bereikt kan worden, smachten mensen naar dikke vette hits. Go big or go home!

Fons Van Dyck

Fons van Dyck – Hoe overleeft mijn merk? 40 jaar Apple
In zijn doctoraat over ‘The longevity of brands’ ging strategisch merkadviseur Fons van Dyck op zoek naar verklaringen voor de successen en ondergang van merken over een langere periode. Van Dyck stelt dat merken vier functies moeten vervullen om te overleven op de lange termijn: adaptation, goal attainment, integration en latency pattern maintenance. Het paradigma wordt toegepast op 40 jaar successen en mislukkingen van het merk Apple. Merken moeten zich niet alleen aanpassen aan een snel veranderende omgeving, maar zij hebben er evenzeer belang bij hun identiteit te bevestigen.

kees-klompKees Klomp – Het gat in de maatschappij is het nieuwe gat in de markt
We hebben de eerste schreden gezet in een nieuw tijdperk; een nieuw socio-economisch paradigma dat de betekeniseconomie heet. In de betekeniseconomie zijn maatschappelijke en zakelijke waarde onlosmakelijk met elkaar verbonden, hetgeen ingrijpende veranderingen teweeg brengt voor de bedrijfsvoering. Kees Klomp zal je meenemen in de belangrijke kenmerken van de betekeniseconomie. Welke gevolgen of veranderingen brengt dit teweeg voor jouw organisatie of merk? En wat betekent dit voor het creëren van merkwaarde? Hier vast een voorproefje!

Praktische informatie
  • Het Brand Genetics symposium vindt plaats in De Machinist (Willem Buytewechstraat 45) te Rotterdam
  • Op dinsdagmiddag 7 maart 2017 (13.00-17.00 uur)
  • Na afloop is er tijdens een borrel gelegenheid tot netwerken
Kosten

De deelnameprijs voor dit symposium bedraagt € 245 (excl. 21% BTW).

Studenten die minimaal vier modules uit het EURIB Masterprogramma hebben gevolgd en leden van BNO, DMN, Logeion of VPRA krijgen 10% korting. Alumni van het EURIB Masterprogramma krijgen 20% korting op de nettoprijs.

Op alle boekingen zijn de algemene voorwaarden van EURIB van toepassing.

Geïnteresseerd?

kim-de-vos-500Voor meer informatie over dit symposium kun je contact opnemen met Kim de Vos: via e-mail of telefonisch op 010 – 440 1130.

Je kunt je hieronder aanmelden voor het Brand Genetics symposium door op de button ‘Inschrijven symposium‘ te klikken.