Docenten

Aan het EURIB Masterprogramma zijn drie programmadirecteuren en ruim 40 docenten verbonden, afkomstig van universiteiten, hogescholen en toonaangevende bedrijven. Als deelnemer aan het programma maak je dus in betrekkelijk korte tijd kennis met meer dan 40 topexperts uit het vakgebied. Hieronder vertellen de programmadirecteuren over hun persoonlijke fascinatie voor het vakgebied.

Brand Management perspectief

rik-riezebos-500Merkbeleid is een fascinerend vakgebied. Het is ooit ontstaan als een bepaalde manier van denken en handelen binnen marketing. Van daaruit heeft het zich ontwikkeld naar andere takken van sport. Hoewel ik mij al lang bezighoud met merkbeleid, ontdek ik er nog steeds nieuwe dimensies in. Een van de complexe varianten is zelfs bijna een soort hobby van me geworden; city branding. Elke keer vind ik het weer een uitdaging om mezelf af te vragen waar het bij een merkprobleem nu precies omgaat. Ik probeer vanuit een kritische houding gevoed vanuit praktijkvoorbeelden, de kennis in mijn vakgebied aan te scherpen. Juist de interactie tussen de theorie en de praktijk is volgens mij datgene wat het EURIB Masterprogramma zo bijzonder maakt.

Dr. Rik Riezebos, Program director Brand Management

Design Management perspectief

erik-roscam-abbing-500Het vakgebied designmanagement is rijk en veelzijdig. Het bundelt inzichten uit vele aanpalende domeinen als innovatiestrategie, klantbeleving, creativiteit, organisatiekunde, marketing, merkidentiteit en bedrijfskunde. Het gaat bij designmanagement steeds meer over design thinking: hoe een ontwerpende houding en mindset (ook, of juist, bij niet-ontwerpers) kan bijdragen aan creatieve, toekomstgerichte organisaties waarin de mens centraal staat, en waar visionair out-of-the-box denken wordt gecombineerd met pragmatische en actiegerichte oplossingen. In mijn colleges leren studenten vanuit een ontwerpperspectief naar business issues te kijken. Daarbij gaat het er steeds om de klant centraal te stellen en heel goed te doorgronden welke toegevoegde waarde, vanuit dit klantperspectief, de organisatie kan leveren.

Erik Roscam Abbing MSc MDM, Program director Design Management

Reputation Management perspectief

paul-stamsnijder-500Voor iedere organisatie is een goede reputatie van strategisch belang. Heb je een goede reputatie, dan zullen mensen eerder voor je kiezen en langer bij je blijven. Een goede reputatie is ook simpelweg geld waard. Tegelijkertijd zijn naam en faam niet te koop. Een goede reputatie moet je verdienen en daarbij spelen vele aspecten een rol. Denk aan leiderschap, voorbeeldgedrag, communicatie, maatschappijvisie, ethiek, vormgeving, marktinzicht, de bredere verwachtingen van het publiek en het aanvoelen van de tijdgeest. De relevantie en complexiteit van de vraagstukken maakt het fenomeen reputatie wat mij betreft zo boeiend!

Drs. Paul Stamsnijder, Program director Reputation Management

Geïnteresseerd?

christa-janse-500Heb je nog vragen? Wellicht worden ze beantwoord in ons overzicht van veel gestelde vragen (FAQ). Voor andere vragen en meer informatie kun je contact opnemen met Christa Janse: via e-mail of telefonisch op 010 – 440 1130.

Gezien de investering en de tijd die het vergt om het EURIB Masterprogramma te volgen, raden we je aan niet overhaast een beslissing te nemen. Van deze opleiding is een uitgebreide brochure beschikbaar, die de moeite van het lezen waard is. Maar er zijn ook nog andere manieren om informatie in te winnen:

  • Zo kun je een persoonlijk informatiegesprek bij ons aanvragen;
  • Kennismaken met het programma op de EURIB Informatiebijeenkomst;
  • We kunnen je in contact brengen met een student of alumnus die je zijn/ haar ervaringen met het EURIB Masterprogramma deelt.

Ben je er al van overtuigd dat het EURIB Masterprogramma jou je volgende stap in je carrière laat zetten? Dan kun je je hier inschrijven.