Masterclass Influencer Marketing

Veel bedrijven gebruiken mensen met invloed voor marketing doeleinden, iemand die de impact op emotie of gedrag veroorzaakt. Ook wel “Social Influencers” genoemd. Dit zijn mensen die populariteit en vertrouwen uitstralen binnen een bepaald segment. Voor verschillende segmenten kun je met verschillende influencers werken. Elke influencer brengt dan weer zijn eigen achterban in contact met een bepaald merk, product of dienst. Het is dan ook een effectieve manier om het bereik binnen een specifieke doelgroep te vergroten.

Wat is Influencer Marketing?

Deze nieuwe manier van marketing komt vooral voort uit het feit dat het vertrouwen in merken, en met name advertenties van merken, erg laag is. Ook andere, traditionele manieren    van  marketing bereiken niet meer elke doelgroep. Jongeren zijn lastiger te bereiken doordat bijna hun hele leven ‘on demand’ is, waardoor zij minder gevoelig zijn voor reclame. Ze zappen weg zodra ze tussen reclames beland zijn. Aan de andere kant groeit de invloed van de online influencers. Je neemt immers eerder iets aan van iemand waarmee je jezelf kunt identificeren, dan wanneer er een algemene, overduidelijk commerciële, boodschap word gezonden vanuit een organisatie. Consumenten zijn op zoek naar vertrouwde personen met authenticiteit en geloofwaardigheid en daardoor neemt de populariteit Influencer Marketing steeds meer toe.

De vraag luidt vaak als volgt: waar vind ik de juiste Influencers die dat stukje vertrouwen en authenticiteit kunnen bieden? Bovendien, hoe zorg je ervoor dat de juiste doelgroep bereikt wordt met deze manier van marketing? Voor bedrijven en merken kan het erg lastig zijn om een persoonlijke relatie op te bouwen met een doelgroep en het vertrouwen te winnen, dit is waar influencers goed bij kunnen helpen.

Carole Lamarque zal in deze masterclass meer inzicht geven in de voordelen en kenmerken van een goede influencer. Daarnaast zal zij directe handvatten geven om het beste uit Influencer Marketing te halen. Carole is auteur van het boek ‘Influencers’ en founding partner bij Duval Union Consulting. Zij heeft ruim 20 jaar ervaring op het gebied van Strategic Marketing en een passie voor Innovatie en nieuwe technologie. Digital Media is voor haar het centrale punt in een geïntegreerd marketing plan waarbij Influencer Marketing als succes factor geldt. “Influencer marketing is niet iets wat wij moeten negeren of vrezen, het zou ons moeten inspireren om te innoveren” aldus Carole Lamarque.

Praktische informatie
  • De masterclass vindt plaats in Novotel Brainpark Rotterdam K.P. van der Mandelelaan 150, 3062 MB Rotterdam
  • Op vrijdagmiddag 8 december 2017 (13.30-17.00 uur)
  • De masterclass is inclusief lunch (inloop vanaf 13.00 uur) en hand-out
  • De groep bestaat uit minimaal 8 deelnemers en maximaal 35 deelnemers
Masterclasses Strategisch Merkenbeleid voorjaar 2017

In het najaar van 2017 worden in totaal vier masterclasses georganiseerd. Wil je bij meerdere masterclasses aanwezig zijn? Dan ontvang je een aantrekkelijke korting (zie ‘kosten’).

Millennials

29 september

Aljan de Boer

masterclass online reputatiemanagement

Online Reputatiemanagement

13 oktober

Kevin Lamers

Van Storytelling naar Story-doing

10 november

Ingmar de Lange

Influencer Marketing

8 december

Carole Lamarque

Geïnteresseerd?

Voor meer informatie over deze en andere masterclasses kun je contact opnemen met Kristel Lako: via e-mail of telefonisch op 010 – 440 1130.

Hieronder (‘Inschrijven masterclass’) kun je je voor de hierboven genoemde masterclass(es) aanmelden.

Let op: aan masterclasses kunnen niet meer dan 35 mensen deelnemen.

Voor sommige masterclasses is veel belangstelling, dus meld je tijdig aan!