16109124 - adorable girl with valentines day heart showing love fun affection portrait on grey background

Masterclass Alignment 2.0

Elke organisatie ambieert een aligned workforce. Medewerkers die betrokken zijn en met inzet en passie elke dag het beste van zichzelf geven, die bijdragen aan het hogere doel van de organisatie. De rol van medewerkers wordt steeds bepalender voor de reputatie. En een sterke reputatie is veel geld waard. Juist nu interne en externe communicatie dichter naar elkaar toe kruipen en alles online staat, wordt het belang van de medewerkers -en daarmee ook de potentiële medewerkers- meer en meer gezien. Goed doordachte communicatie tijdens de employee journey levert een organisatie veel op. Loyale klanten bijvoorbeeld.

Marketeers zijn al een aantal jaren bezig met het in kaart brengen van de customer journey. De analyse van deze journeys geeft interessante inzichten, op basis waarvan strakke keuzes kunnen worden gemaakt ten aanzien van onder andere de waardeproposities. De inzichten die communicatie- en HR-professionals opdoen als zij de employee journey ontdekken, zijn zeker zo waardevol. Het levert inzichten op die vaak nog niet bekend waren, maar vraagt wel om een andere kijk, namelijk vanuit de positie van de medewerker. Want de klant kan nooit centraal staan als niet eerst de medewerker centraal staat.

Werken aan een aligned workforce vraagt het nodige van de professional. Het vraagt bijvoorbeeld om een goed verhaal, dat wordt vertaald naar verschillende doelgroepen. Het vraagt om het formuleren van relevante boodschappen, om het communicatiever maken van collega’s. Het vraagt om voorbeeldgedrag van de top en om managers die begrijpen wat er van hen wordt verwacht. Van weten naar willen, kunnen en uiteindelijk doen. Het vraagt in ieder geval van de communicatieprofessional om liefde voor zijn vak. En inlevingsvermogen in de doelgroep gedurende de employee journey; insights verzamelen is essentieel.

Wat leer je tijdens de Masterclass Alignment 2.0?

aarnoutse-bea_150x150In deze masterclass geeft Bea Aarnoutse inzicht in de stappen die noodzakelijk zijn in het werken aan alignment. Aan de hand van de theorie en praktijk neemt Bea je mee in de wereld van alignment en wat dit oplevert.

Bea Aarnoutse is managing partner en strategy director van PROOF en auteur van het boek ‘Alignment 2.0’. Het boek is gebaseerd op deskresearch, interviews met toonaangevende HR- en communicatieprofessionals en haar werk dat zij als managing partner en strategy director van PROOF voor (inter)nationale A-merken heeft verricht.

Praktische informatie
  • De masterclass vindt plaats bij BCN Rotterdam (Barbizonlaan 25 2908 MB, Capelle a/d IJssel)
  • Op vrijdagmiddag 7 april 2017 (13.30-17.00 uur)
  • De masterclass is inclusief lunch (inloop vanaf 13.00 uur) en hand-out
  • De groep bestaat uit minimaal 8 deelnemers en maximaal 35 deelnemers
Kosten

De prijs per masterclass bedraagt € 265. Je krijgt een aantrekkelijke korting bij inschrijving voor alle vier de masterclasses (€ 925); voor drie masterclasses is de prijs € 715 en voor twee masterclasses € 495 (alle prijzen excl. 21% BTW).

Studenten die minimaal vier modules uit het EURIB Masterprogramma hebben gevolgd en leden van BNO, DMN, Logeion of VPRA krijgen 10% korting. Alumni van het EURIB Masterprogramma krijgen 20% korting op de nettoprijs.

Op alle boekingen zijn de algemene voorwaarden van EURIB van toepassing.

Masterclasses Strategisch Merkenbeleid voorjaar 2017

In het voorjaar van 2017 worden in totaal vier masterclasses georganiseerd. Wil je bij meerdere masterclasses aanwezig zijn? Dan ontvang je een aantrekkelijke korting (zie ‘kosten’).

Stakeholdermanagement

24 maart

Paul Stamsnijder

Alignment 2.0

7 april

Bea Aarnoutse

Online Visibility

12 mei

Ayman van Bregt

Gedragsverandering

16 juni

Van Baaren & Van Leeuwen

Geïnteresseerd?

kim-de-vos-500Voor meer informatie over deze en andere masterclasses kun je contact opnemen met Kim de Vos: via e-mail of telefonisch op 010 – 440 1130.

Hieronder (‘Inschrijven masterclass‘) kun je je voor de hierboven genoemde masterclass(es) aanmelden.

Let op: aan masterclasses kunnen niet meer dan 35 mensen deelnemen. Voor sommige masterclasses is veel belangstelling, dus meld je tijdig aan!