46928819 - running people, miniature

Masterclass Gedragsverandering

Gedragsverandering is een actueel onderwerp. Niet alleen bij de overheid, maar ook in het bedrijfsleven staat het hoog op de agenda. Automobilisten moeten minder hard rijden, jongeren minder drinken en we moeten bewuster met ons eten omgaan. Er is al veel onderzoek gedaan naar (ongewenst) gedrag van mensen. Hieruit blijkt dat we veel keuzes onbewust en niet rationeel maken. Steeds meer methoden en technieken worden uit de kast getrokken om de consument of de gebruiker (onbewust) te beïnvloeden. Maar waarom werkt het een wel en de ander niet?

Wat leer je tijdens de Masterclass Gedragsverandering?

rick-van-baaren-matthijs-van-leeuwen-500In deze masterclass nemen prof.dr. Rick van Baaren en dr. Matthijs van Leeuwen je mee in de wereld van nudging en gedragsverandering. Je leert over intrinsieke en extrinsieke gedragsbeïnvloeding en de voor- en nadelen van beide aanpakken. Centraal thema in deze workshop is weerstand. Waar komt het vandaan en welk doel dient het? Hoe kun je het voorkomen, vermijden of ombuigen? Aan het einde van de middag heb je zowel meer theoretische als praktische bagage op het gebied van gedragsbeïnvloeding. Leer net als steeds meer organisaties hoe je probleemsituaties op kan lossen door het gedrag van je doelgroep te begrijpen en te veranderen!

Prof.dr. Rick van Baaren is hoogleraar Gedragsverandering & Maatschappij, spreker en ondernemer van meerdere bedrijven. Rick stond aan de basis van de gedragsveranderingstrend in Nederland door als eerste een combinatie te maken tussen beïnvloedingstechnieken en weerstanden. Rick van Baaren richtte in 2007 samen met Ap Dijksterhuis het onderzoeksbureau D&B op.

Dr. Matthijs van Leeuwen is docent sociale beïnvloeding en coördinator van de master Gedragsverandering aan de Radboud Universiteit. Hij promoveerde in 2010 op het onderwerp ‘aantrekkelijkheid’ en is coauteur van het boek ‘Hidden Persuasion’. Daarnaast is hij wetenschappelijk adviseur bij D&B.

Praktische informatie
  • De masterclass vindt plaats bij Novotel Rotterdam Brainpark (K.P. van der Mandelelaan 150, 3062 MB Rotterdam).
  • Op vrijdagmiddag 16 juni 2017 (13.30-17.00 uur)
  • De masterclass is inclusief lunch (inloop vanaf 13.00 uur) en hand-out
  • De groep bestaat uit minimaal 8 en maximaal 35 deelnemers
Kosten

De prijs per masterclass bedraagt € 265. Je krijgt een aantrekkelijke korting bij inschrijving voor alle vier de masterclasses (€ 925); voor drie masterclasses is de prijs € 715 en voor twee masterclasses € 495 (alle prijzen excl. 21% BTW).

Studenten die minimaal vier modules uit het EURIB Masterprogramma hebben gevolgd en leden van BNO, DMN, Logeion of VPRA krijgen 10% korting. Alumni van het EURIB Masterprogramma krijgen 20% korting op de nettoprijs.

Op alle boekingen zijn de algemene voorwaarden van EURIB van toepassing.

Masterclasses Strategisch Merkenbeleid voorjaar 2017

In het najaar van 2017 worden in totaal vier masterclasses georganiseerd. Wil je bij meerdere masterclasses aanwezig zijn? Dan ontvang je een aantrekkelijke korting (zie ‘kosten’).

Pricing

15 juni

Tijs Rotmans

Gedragsverandering

16 juni

Van Baaren & Van Leeuwen

Millennials

29 september

Aljan de Boer

Van Storytelling naar Story-doing

10 november

Ingmar de Lange

Geïnteresseerd?

Voor meer informatie over deze en andere masterclasses kun je contact opnemen met Kristel Lako: via e-mail of telefonisch op 010 – 440 1130.

Hieronder (‘Inschrijven masterclass’) kun je je voor de hierboven genoemde masterclass(es) aanmelden.

Let op: aan masterclasses kunnen niet meer dan 35 mensen deelnemen. Voor sommige masterclasses is veel belangstelling, dus meld je tijdig aan!