Masterclass Online Reputatiemanagement

“Reputatie komt te voet, maar gaat per tweet”. Consumenten uiten hun onvrede over producten en diensten heel vaak op social media. Met de bedoeling ‘gehoord te worden’. De vraag is niet òf je als merk hierop moet reageren, maar hoe je dit moet doen. En het is uiteraard ook de vraag of je moet wachten totdat consumenten berichten over je merk ‘posten’, of dat je hier al proactief op moet inspelen. Online Reputatie Management is de afgelopen jaren uitgegroeid van een praktisch instrument tot een volwaardige methode. Hierin staan dataverzameling, data-analyse en één-op-één communicatie centraal.

Wat leer je tijdens de Masterclass Online Reputatiemanagment?

In marketing, communicatie en PR is de tijd van ‘zenden’ voorgoed voorbij. Als gevolg hiervan is de controle over (het gesprek rondom) het eigen merk sterk afgenomen, en dat is even wennen! Dit heeft ook geleid tot een machtsverschuiving en vervolgens tot een verlies aan vertrouwen in de overheid, de media en grote bedrijven. Samengevat kun je stellen dat dit voor de reputatie van bedrijven geen goed nieuws is. Vertrouwen is namelijk de basis voor een verbinding tussen de organisatie en haar consument.

Op vrijdagmiddag 13 oktober organiseert EURIB een masterclass over online reputatiemanagement. De masterclass wordt verzorgd door Kevin Lamers van Buzzcapture. Tijdens de masterclass maakt Kevin duidelijk hoe je meer inzicht in de reputatie van je merk kunt krijgen. Ook gaat hij in op de vraag hoe je de online reputatie van je merk kunt managen.

Kevin Lamers is al een aantal jaar actief bij Buzzcapture, nu als Head of Content waar hij verantwoordelijk is voor alle externe communicatie. Ook is hij de woordvoerder van Buzzcapture.

NB: met de vier masterclasses die EURIB dit najaar organiseert, blijf je goed op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen! En wist je dat je ook nog eens een aantrekkelijke korting krijgt als je ze alle vier volgt?

Praktische informatie
  • De masterclass vindt plaats bij Novotel Brainpark, K.P. van der Mandelelaan 150, 3062 MB Rotterdam
  • Op vrijdagmiddag 13 oktober 2017 (13.30-17.00 uur)
  • De masterclass is inclusief lunch (inloop vanaf 13.00 uur) en hand-out
  • De groep bestaat uit minimaal 8 en maximaal 35 deelnemers
Masterclasses Strategisch Merkenbeleid najaar 2017

In het najaar van 2017 worden in totaal vier masterclasses georganiseerd. Wil je bij meerdere masterclasses aanwezig zijn? Dan ontvang je een aantrekkelijke korting (zie ‘kosten’).

Millennials
(als doelgroep)

29 september

Aljan de Boer

masterclass online reputatiemanagement

Online Reputatie-
management

13 oktober

Kevin Lamers

Van Story-telling
naar Story-doing

10 november

Ingmar de Lange

Influencer
Marketing

8 december

Carole Lamarque

Geïnteresseerd?

Voor meer informatie over deze en andere masterclasses kun je contact opnemen met EURIB: via e-mail of telefonisch op 010 – 440 1130.

Hieronder (‘Inschrijven masterclass’) kun je je voor de hierboven genoemde masterclass(es) aanmelden.

Let op: aan masterclasses kunnen niet meer dan 35 mensen deelnemen.

Voor sommige masterclasses is veel belangstelling, dus meld je tijdig aan!