Online Visibility

Vraag je je ook weleens af hoe je tevreden klanten kunt stimuleren om hun tevredenheid over jouw organisatie online te delen? Hoe kan het toch dat andere bedrijven hoger scoren in Google en hun zichtbaarheid beter op orde lijken te hebben? Social media lijkt zo krachtig maar als je vanuit de organisatie content deelt lijkt het wel alsof er niets gebeurt?

Consumenten (zowel B2C als B2B) oriënteren zich steeds meer online voordat ze tot een aankoop overgaan. Hierdoor neemt de interesse van organisaties in digitale kanalen toe. Organisaties hebben vaak hoge verwachtingen van technologie, maar welke technologie heeft ervoor gezorgd dat je dichter bij je klanten kunt komen en de relatie met hen kunt verbeteren? Want dat is waar je als organisatie op wilt focussen. Met 2 biljoen zoekopdrachten per jaar is Google voor veel organisaties een belangrijk startpunt om in contact te komen met potentieel geïnteresseerden. Ook social media is interessant gegeven het feit dat bijvoorbeeld bijna 7 miljoen Nederlanders een profiel op LinkedIn hebben en 10 miljoen Nederlanders een Facebook-profiel.

Wat leer je tijdens de Masterclass Online Visibility?

In de masterclass Online Visibility ga je aan de slag met de kracht van zoekmachinemarketing (organisch en betaald) om de zichtbaarheid van je merk en organisatie te vergroten. Tevens zal de kracht van social media worden behandeld om de naamsbekendheid van een product/dienst te vergroten. Je krijgt niet alleen belangrijke basisprincipes aangereikt, maar gaat ook direct aan de slag gaan om na de masterclass met een lijst van verbeterpunten weer op de werkplek terug te komen. Bij de inzet van de verschillende middelen zal er ook aandacht worden besteed aan de kracht van het stimuleren van klanten om ambassadeur te worden van jouw organisatie online op een authentieke manier en het onbenut potentieel van collega’s te activeren door middel van content.

Tenslotte zal er in de masterclass ook worden stilgestaan hoe je de juiste inzichten kunt verkrijgen en kunt sturen op resultaten bij de inzet van online marketinginstrumenten.

De masterclass wordt gegeven door Ayman van Bregt. Van Bregt helpt bedrijven om meer waarde voor klanten te creëren met digitale middelen, de relatie met klanten te verstevigen en nieuwe inzichten op te doen. Daarnaast is hij o.a. de initiatiefnemer van NSMA (Nederlandse Social Media Academie).

Praktische informatie
  • De masterclass vindt plaats in Novotel Brainpark Rotterdam.
  • Op vrijdagmiddag 12 mei 2017 (13.30-17.00 uur)
  • De masterclass is inclusief lunch (inloop vanaf 13.00 uur) en hand-out
  • De groep bestaat uit minimaal 8 deelnemers en maximaal 35 deelnemers
Kosten

De prijs per masterclass bedraagt € 265. Je krijgt een aantrekkelijke korting bij inschrijving voor alle vier de masterclasses (€ 925); voor drie masterclasses is de prijs € 715 en voor twee masterclasses € 495 (alle prijzen excl. 21% BTW).

Studenten die minimaal vier modules uit het EURIB Masterprogramma hebben gevolgd en leden van BNO, DMN, Logeion of VPRA krijgen 10% korting. Alumni van het EURIB Masterprogramma krijgen 20% korting op de nettoprijs.

Op alle boekingen zijn de algemene voorwaarden van EURIB van toepassing.

Masterclasses Strategisch Merkenbeleid voorjaar 2017

In het voorjaar van 2017 worden in totaal vier masterclasses georganiseerd. Wil je bij meerdere masterclasses aanwezig zijn? Dan ontvang je een aantrekkelijke korting (zie ‘kosten’).

Stakeholdermanagement

24 maart

Paul Stamsnijder

Alignment 2.0

7 april

Bea Aarnoutse

Online Visibility

12 mei

Ayman van Bregt

Gedragsverandering

16 juni

Van Baaren & Van Leeuwen

Geïnteresseerd?

kim-de-vos-500Voor meer informatie over deze en andere masterclasses kun je contact opnemen met Kim de Vos: via e-mail of telefonisch op 010 – 440 1130.

Hieronder (‘Inschrijven masterclass‘) kun je je voor de hierboven genoemde masterclass(es) aanmelden.

Let op: aan masterclasses kunnen niet meer dan 35 mensen deelnemen. Voor sommige masterclasses is veel belangstelling, dus meld je tijdig aan!