masterclass

Masterclasses Strategisch Merkenbeleid

Elk jaar organiseert EURIB acht masterclasses onder de naam ‘Strategisch Merkenbeleid’; vier in het voorjaar en vier in het najaar. In deze masterclasses staan de relevante onderwerpen in de vakgebieden brand, design en reputatiemanagement centraal. De masterclasses zijn tegen open inschrijvingen. Hieronder zie je welke masterclasses er op de planning staan.

Masterclass Pricing - 15 juni 2017

Pricing Management. De meest onderbelichte competentie uit de marketingmix. Bedrijven denken dat de markt bepaalt wat het product of de dienst mag kosten. Of ze maken zich er gemakkelijk vanaf door een cost-plus benadering te nemen. Door het ontbreken van een goed doordachte pricing strategie doen bedrijven zich te kort. Niet alleen financieel, maar  ook omdat zo met pricing de positionering niet wordt versterkt, klanten met een lage Willingness to Pay niet worden bereikt of er onvrede onder klanten is over de verschillen in korting met andere klanten. Pricing zit in het hart van Marketing en marketeers zullen de lead moeten nemen. Opnieuw leren kijken wat waarde is en hoe deze uit de markt wordt gehaald. Zowel op strategisch niveau als op tactisch/operationeel niveau. Kortom, werk aan de winkel. Tijs Rotmans zal op 15 juni zijn kennis en ervaring delen.

» Lees verder

Masterclass Gedragsverandering - 16 juni 2017

rick-van-baaren-matthijs-van-leeuwen-500Gedragsverandering is een actueel onderwerp. Niet alleen bij de overheid, maar ook in het bedrijfsleven staat het hoog op de agenda. Automobilisten moeten minder hard rijden, jongeren minder drinken en we moeten bewuster met ons eten omgaan. Er is al veel onderzoek gedaan naar (ongewenst) gedrag van mensen. Hieruit blijkt dat we veel keuzes onbewust en niet rationeel maken. Steeds meer methoden en technieken worden uit de kast getrokken om de consument of de gebruiker (onbewust) te beïnvloeden. Maar waarom werkt het een wel en de ander niet? Deze masterclass wordt verzorgd door Rick van Baaren en Matthijs van Leeuwen.

» Lees verder

Masterclass Millennials - 29 september 2017

 

Millennials zijn tussen de 22 en 37 jaar en maken met 3,4 miljoen personen 19,8% van onze bevolking uit. Deze generatie is de benaming jongeren inmiddels wel ontgroeid, ze worden ouder(s). Millennials zijn starters op de arbeidsmarkt, ze vormen jonge gezinnen, zijn ondernemers met een eigen bedrijf en/of hebben al ruim 15 jaar werkervaring. We moeten ons afvragen hoe we ze bereiken en aan onze merken binden. Dat brengt de volgende uitdaging met zich mee. In hun verwachtingen en gedrag manifesteren Millennials zich fundamenteel anders dan de generaties voor hen. Het is daarom van essentieel belang de behoeften en drijfveren van de Millennial te begrijpen. Deze masterclass wordt verzorgd door Aljan de Boer.

 

» Lees verder

Digital Storytelling - 10 november 2017

Sterke merken hebben een sterk verhaal, net als sterke leiders. Daarbij maken ze slim gebruik van eeuwenoude principes. En ze begrijpen dat het niet perse gaat om wat wordt verteld. Succesvolle verhalen gaan om wat het merk doèt. Storytelling draait om Storydoing. Ingmar De Lange zal op 10 november in zijn Masterclass ingaan op hoe je als organisatie ook waarmaakt wat je verteld.

 

» Lees verder

Geïnteresseerd?

Voor meer informatie over de masterclasses kun je contact opnemen met Kristel Lako:
via e-mail of telefonisch op 010 – 440 1130.

 

Schrijf je hier in voor één of meerdere masterclasses: inschrijven masterclass(es).