Symposium 'Branding Inside Out'
Begin oktober 2017 verscheen het boek ‘Branding Inside Out’ onder redactie van Nicholas Ind. Ind is de auteur van het standaardwerk op het gebied van internal branding, ‘Living the brand’. Hij wordt gezien als dé thought leader op dit gebied. Branding inside out start bij de interne kracht van de organisatie. De vraag die hier centraal staat is hoe je die kracht kunt ontsluiten en verder kunt ontwikkelen. Het gedachtengoed van ‘branding inside out’ strekt verder dan dat van internal branding. Bij ‘branding inside out’ gaat het niet alleen om het merk, maar ook om de kracht van de interne cultuur van een organisatie en alle factoren die daarop van invloed zijn. Op het symposium staat deze manier van denken en werken in organisaties centraal. De keynote van het symposium wordt verzorgd door Nicholas Ind.

Medewerkers als eigenaar van het merk

Op het symposium Branding Inside Out staan we stil bij de vraag hoe je een interne werkcultuur kunt creëren. Met als doel dat medewerkers zich eigenaar van het merk voelen. En dit laten blijken in alles wat ze doen; met ‘hoofd, hart en handen’. Onderzoek heeft namelijk aangetoond dat dit soort organisaties harder groeien, efficiënter werken en uiterst gemotiveerde medewerkers hebben. Dit laatste uit zich onder meer in hogere inzet, een laag verloop en weinig tot geen ziekteverzuim. Diverse organisaties hebben al laten zien dat je met branding inside out daadwerkelijk het verschil kunt maken! In Nederland zie je dat bijvoorbeeld terug bij ING en Coolblue, en in Amerika onder meer bij Zappos.com.

Op dit symposium gaan sprekers in op de vraag wat deze nieuwe vorm van Internal Branding voor organisaties kan betekenen. Dit gebeurt aan de hand van zowel de theorie als inspirerende praktijkcases.

Ben jij benieuwd wat Branding Inside Out voor jouw organisatie kan betekenen en hoe je dit gedachtengoed kunt implementeren? Meld je dan nu voor dit symposium aan!

Het programma

Nicholas Ind – ‘Branding Inside Out’

Nicholas Ind is een veelgevraagd spreker op het gebied van brand management en innovatie. Ind is managing partner bij Equilibrium Consulting, een consultancy bureau dat gespecialiseerd is in brand management. Zijn expertise ligt op het gebied van internal branding. Hij is auteur van een groot aantal boeken op dit gebied,  waaronder het standaardwerk ‘Living the Brand’. In oktober 2017 verschijnt zijn nieuwste boek ‘Branding Inside Out’. Tijdens het congres zal hij verschillende cases ten tonele brengen. Kortom, een spreker die je niet mag missen.

Felicitas Morhart – ‘Transactioneel versus Transformationeel Leiderschap; welke vorm werkt het best?’

Felicitas Morhart is marketingprofessor aan de universiteit van Lausanne (Zwitserland). Haar werk is een kruising tussen marketing, positief leiderschap en bedrijfsethiek. Zij verwierf internationale bekendheid met haar onderzoek naar transactioneel en transformationeel leiderschap. Ook deed zij baanbrekend onderzoek naar merkauthenticiteit. Morhart organiseert seminars op het gebied van cultuurverandering en tranformationeel leiderschap. Tijdens Branding Inside Out zal zij zich voornamelijk richten op de rol van managers naar medewerkers toe.

Rik Riezebos – ‘Wat kunnen we leren van Living Brands?’

Rik RiezebosRik Riezebos is algemeen directeur van EURIB en programmadirecteur van het EURIB Masterprogramma. Nicholas Ind vroeg hem voor het boek ‘Branding Inside Out’ een hoofdstuk te schrijven, omdat Rik Riezebos een fervent voorstander is van de inside-out gedachte. Tijdens het symposium zal hij ingaan op Living Brands,  bedrijven waar het merk richtinggevend is voor alles wat ze doen (zowel intern als extern). Ook zal hij in kaart brengen wat er naast internal branding nog meer nodig is om een merkgedreven organisatie te creëren.

Guy van Liemt – ‘Happiness Economics’

Bij branding inside out ligt de focus onder meer op de inhoud van het werk en op de werkomgeving van medewerkers. Als je als bedrijf daarop inzet, kies je er in essentie voor dat je wilt bijdragen in het geluk en het welzijn van je medewerkers. Guy van Liemt houdt zich onder meer bij de Erasmus Universiteit bezig met happiness economics en probeert bedrijven te stimuleren te werken aan het geluk van hun medewerkers. Het doel van zijn presentatie is ervoor te zorgen dat iedere toehoorder het belang van ‘geluk op de werkvloer’ gaat inzien!

Irene Duyn – ‘Employer Branding’

Irene Duyn is verantwoordelijk voor het global Internal Branding program bij ING. Irene trad in 2004 in dienst bij ING en is verantwoordelijk voor het employer brand, internal branding en brand engagement. Na de herstructering van ING in 2013 is Irene betrokken geweest bij onder andere employer branding. Verschillende projecten van ING over employer branding zijn bekroond. Recentelijk ontving het ING-Kudos-project de ‘Innovation of the year’ prijs tijdens de Digital Communication Awards 2017 in Berlijn.

Ynzo van Zanten – Tony’s ‘Choco Evangelist’

Ynzo van Zanten, Tony’s “Choco Evangelist”, vertelt over Tony’s routekaart naar 100% slaafvrije chocolade, niet alleen onze chocolade maar álle chocolade wereldwijd, en hoe iedereen daar aan bij kan dragen. Bij Tony’s staat het eigen team op 1. Want alleen met de meest betrokken en bevlogen medewerkers kunnen we dat doel behalen. Ynzo vertelt over hóe we met elkaar werken bij Tony’s, en hoe die ‘Tony’s Way of Working’ als stip aan de horizon werkt om met elkaar geluk centraal te stellen.

Praktische informatie

  • Het symposium vindt plaats op 27 maart 2018 (13:00-17:00 uur).
  • Het symposium vindt plaats in Pompgebouw De Esch (Rijnwaterstraat 7-23) te (3063 HA) Rotterdam.
  • Na afloop van het symposium is er tijdens een borrel gelegenheid tot netwerken.
  • De deelnameprijs voor het symposium bedraagt € 245 (plus BTW).

Geïnteresseerd?

Voor meer informatie over dit symposium kun je contact opnemen met Iris den Bieman: via e-mail of telefonisch op 010 – 440 1130.

Je kunt je hieronder aanmelden voor het symposium Branding Inside Out door op de button ‘Inschrijven symposium’ te klikken.