Symposium Branding Inside Out

Begin oktober verschijnt het boek ‘Branding Inside Out’ onder redactie van Nicholas Ind. Ind is de auteur van het standaardwerk op het gebied van internal branding, ‘Living the brand’. Hij wordt gezien als dé thought leader op dit gebied. Branding inside out start bij de interne kracht van de organisatie. De vraag die hier centraal staat is hoe je die kracht kunt ontsluiten en verder kunt ontwikkelen. Het gedachtengoed van ‘branding inside out’ strekt verder dan dat van internal branding. Bij ‘branding inside out’ gaat het niet alleen om het merk, maar ook om de kracht van de interne cultuur van een organisatie en alle factoren die daarop van invloed zijn. Op het symposium staat deze manier van denken en werken in organisaties centraal. De keynote van het symposium wordt verzorgd door Nicholas Ind.

Medewerkers als eigenaar van het merk

Op het symposium Branding Inside Out staan we stil bij de vraag hoe je een interne werkcultuur kunt creëren. Met als doel dat medewerkers zich eigenaar van het merk voelen. En dit laten blijken in alles wat ze doen; met ‘hoofd, hart en handen’. Onderzoek heeft namelijk aangetoond dat dit soort organisaties harder groeien, efficiënter werken en uiterst gemotiveerde medewerkers hebben. Dit laatste uit zich onder meer in hogere inzet, een laag verloop en weinig tot geen ziekteverzuim. Diverse organisaties hebben al laten zien dat je met branding inside out daadwerkelijk het verschil kunt maken! In Nederland zie je dat bijvoorbeeld terug bij Nationale Nederlanden en Coolblue, en in Amerika onder meer bij Zappos.com.

Op dit symposium gaan sprekers in op de vraag wat deze nieuwe vorm van Internal Branding voor organisaties kan betekenen. Dit gebeurt aan de hand van zowel de theorie als inspirerende praktijkcases.

Ben jij benieuwd wat Branding Inside Out voor jouw organisatie kan betekenen en hoe je dit gedachtengoed kunt implementeren? Meld je dan nu voor dit symposium aan!

Het programma

Nicholas Ind – ‘Branding Inside Out’

Nicholas Ind is een veelgevraagd spreker op het gebied van brand management en innovatie. Ind is managing partner bij Equilibrium Consulting, een consultancy bureau dat gespecialiseerd is in brand management. Zijn expertise ligt op het gebied van internal branding. Hij is auteur van een groot aantal boeken op dit gebied,  waaronder het standaardwerk ‘Living the Brand’. In oktober 2017 verschijnt zijn nieuwste boek ‘Branding Inside Out’. Tijdens het congres zal hij verschillende cases ten tonele brengen. Kortom, een spreker die je niet mag missen.

Rik Riezebos – ‘Wat kunnen we leren van Living Brands?’

Rik Riezebos is algemeen directeur van EURIB en programmadirecteur van het EURIB Masterprogramma. Nicholas Ind vroeg hem voor het boek ‘Branding Inside Out’ een hoofdstuk te schrijven, omdat Rik Riezebos een fervent voorstander is van de inside-out gedachte. Tijdens het symposium zal hij ingaan op Living Brands, bedrijven waar het merk richtinggevend is voor alles wat ze doen (zowel intern als extern). Ook zal hij in kaart brengen wat er naast internal branding nog meer nodig is om een merkgedreven organisatie te creëren.

Marije Scholma & Remco Barbier (Nationale Nederlanden): Hoe betrek je medewerkers bij een re-branding?

In 2014 werd NN Group – bekend van de merken Nationale Nederlanden en NN Investment Partners – afgesplitst van ING. Hierop volgde een rebranding van NN Group, waarbij 11.500 werknemers uit 18 landen werden betrokken. De re-branding werd een groot succes door een ongekende samenwerking van, en creativiteit in de organisatie. Nieuwe waarden werden bijvoorbeeld geïntroduceerd met behulp van gamification. Marije Scholma en Remco Barbier presenteren op het symposium Branding Inside Out gezamenlijk deze inspirerende case!

Mystery Guests: ‘Happiness Inside Out’

Chief Happiness Officers, het is een redelijk nieuw begrip maar zeer relevant! Een functie waarbij het idee van gelukkige medewerkers ook resulteert in gelukkige klanten. Op het symposium zullen één of meerdere Chief Happiness Officers hun uitgesproken visie met ons delen!

 

Praktische Informatie
  • Het symposium vindt plaats in januari/februari 2018 (datum wordt nader bekend gemaakt).
  • De locatie van het symposium wordt nader bekend gemaakt.
  • Na afloop van het symposium is er tijdens een borrel gelegenheid tot netwerken.
Geïnteresseerd?

Voor meer informatie over dit symposium kun je contact opnemen met EURIB: via e-mail of telefonisch op 010 – 440 1130.

Je kunt je hieronder aanmelden voor het symposium Branding Inside Out door op de button ‘Inschrijven symposium’ te klikken.