hufen-bart_920x400

Bart Hufen

Bart Hufen is technisch bedrijfskundig ingenieur en Master of Brand Management (MBM). Hij werkte onder andere bij game ontwikkelaar Atari en modemerk Diesel. In 2010 heeft hij BrandNewGame opgericht, een bureau dat zich heeft gespecialiseerd in de toepassing van applied games en gamification. BrandNewGame focust zich op drie gebieden: publicaties op basis van onderzoek (via blogs en boeken – waaronder ‘Laat met je Merk Spelen’ en ‘A Brand New Playground’), het geven van presentaties (gamification workshops en GameStorms) en het uitvoeren van projecten in opdracht van opdrachtgevers. Dit zijn zowel consultancy-trajecten voor het toepassen van gamification als het ontwikkelen van serious games om specifieke uitdagingen van organisaties op te lossen.

Bart Hufen is auteur van de boeken ‘Laat met je merk spelen’ (Kluwer, 2010) en ‘Gamification als motor van verandering’ (Van Duuren, 2016). In deze boeken gaat hij dieper in op de kracht van game-mechanieken en hoe deze binnen organisaties gebruikt kunnen worden om voortdurende verbetering structureel in te richten. Hij staat al jaren in de Top 100 Global Gamification Guru’s en mag met recht gezien worden als één van de grondleggers van gamification en ‘game-thinking’ in Europa. Met zijn bedrijf BrandNewGame heeft hij meer dan twintig (vaak prijswinnende) digitale game innovaties op zijn naam staan. De oplossingen voor opdrachtgevers worden altijd agile ontwikkeld via een bewezen methodiek die ook wordt onderwezen aan de Universiteit van Amsterdam en de Gamification Academy. Hufen is met een gemiddelde score van 8,7 een zeer gewaardeerd spreker in binnen- en buitenland.

Quotes van opdrachtgevers:

“Lekker scherp on-point, beeldende spreker en interactie met publiek.”

“Bart gaf echt invulling aan ‘mogelijkheden voor verandering voor bedrijven door middel van gamification.”

Onderwerpen
  • Gamification for brands
    Over hoe games worden gebruikt om merken te promoten, producten te testen en personeel te motiveren.
  • Gamification for business
    Over de onderdelen van het Game Plan dat ‘verbeteren via feedback’ structureel inricht binnen organisaties, gebruikmakend van game mechanieken.
  • Mechanics for Motivation
    Over methodieken die BrandNewGame heeft ontwikkeld sinds 2010 en mensen motiveert tot betere resultaten te komen
Bart Hufen boeken als spreker?

Heb jij interesse in Bart Hufen als spreker op jouw evenement of bijeenkomst? Neem dan per mail contact met ons op! We helpen je graag je evenement tot een succes te maken!