aarnoutse-bea_920x400

Bea Aarnoutse

Bea Aarnoutse is managing partner en strategy director van Proof en auteur van het boek ‘Alignment 2.0’, dat in mei 2016 bij Adfo Books verscheen.

Bea Aarnoutse is sinds 2010 managing partner van PROOF. In de afgelopen zes jaar heeft het PROOF team vaak een belangrijke rol gespeeld bij veel verandertrajecten van opdrachtgevers en zorgde zo ook voor stevig onderscheidend werk. Nationaal en internationaal. Voor klanten als ABN AMRO, Delta Lloyd, Heineken, KPMG, ING, Jumbo, Landal GreenParks, SVB en Ziggo werd en wordt op de Veemarkt dagelijks gewerkt aan effectief en prijswinnend werk. Juist de combinatie van denk- en doe-kracht resulteert in succesvolle samenwerkingen met klanten. PROOF richt zich op de volledige employee journey, van voordat een medewerker in dienst komt, tijdens zijn dienstverband tot ver nadat de professional weer vertrokken is.

Werken aan een sterke reputatie begint altijd intern. Dat was niet een inzicht dat Aarnoutse pas bij PROOF deed maar dat was ook al duidelijk in de tien jaar die zij doorbracht als interimmanager bij verschillende grote organisaties. In haar laatste opdracht als interimmanager werd haar mening dat het intern begint het meest duidelijk bevestigd. Aarnoutse werkte mee aan de interne communicatie en vervolgens internal branding rondom de samenvoeging van Postbank en ING Bank. Samen met de HR-afdeling werd gewerkt aan een succesvolle integratie. De communicatie was niet alleen onderscheidend door het concept maar vooral ook door de kwalitatieve uitvoering, de geïntegreerde aanpak en de stimulans tot dialoog. Van managementdagen tot mobiliteitscommunicatie, van HR-waardensessies tot interne uitleg van het externe merk.

Onderwerpen

Employee journey, alignment, internal branding, employer branding

Elke organisatie ambieert een aligned workforce. Medewerkers die zich thuis voelen en met inzet en passie elke dag het beste van zichzelf geven. Aligned medewerkers zijn niet alleen betrokken maar doen ook nog eens de juiste dingen. Met de juiste dingen bedoelen we díe zaken die bijdragen aan het hogere doel van de organisatie.

De rol van medewerkers wordt zo steeds bepalender voor de reputatie. En een sterke reputatie is veel geld waard. Medewerkers maken uiteindelijk het echte verschil richting de veeleisende en steeds minder loyale klanten. Tegelijkertijd leveren ze ook een bijdrage aan de reputatie door wat ze doen of zeggen over hun organisatie, bijvoorbeeld op sociale media. Juist nu interne en externe communicatie dichter naar elkaar toe kruipen en alles online staat, wordt het belang van de medewerkers -en daarmee ook de potentiële medewerkers- meer en meer gezien.

Bea Aarnoutse boeken als spreker?

Heb jij interesse in Bea Aarnoutse als spreker op jouw evenement of bijeenkomst? Neem dan per mail contact met ons op! We helpen je graag je evenement tot een succes te maken!