Bob de Wit

Bob de Wit

Prof.dr. Bob de Wit is hoogleraar Strategisch Leiderschap aan Nyenrode Business Universiteit. Daarnaast is hij oprichter en directeur van Strategy Works in Rotterdam, een adviesbureau dat al 15 jaar actief is in strategie ontwikkeling. De Wit is tevens lid van meerdere adviesraden waaronder de Journal of Change Management en de Rotterdam Economic Council. Zijn persoonlijke missie is het combineren van academische ‘rigor’ en praktische ‘relevance’.

Bob de Wit heeft een bachelor degree in Psychologie en een MBA aan het Interdisciplinary Institute Bedrijfskunde in Delft. Daarna behaalde hij een een PhD in Management Science aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Hier doceerde hij vervolgens strategie in meerdere masterprogramma’s.

Naast zijn werk als hoogleraar, adviseur en directeur van Strategy Works is De Wit schrijver van meerdere boeken. Waaronder het succesvolle boek ‘Strategy: an international perspective’ (5th global edition) en ‘Strategy synthesis’ (4th global edition). De boeken worden gebruikt op meer dan 200 universiteiten en business schools wereldwijd en zijn meer dan 400.000 keer verkocht. De zesde editie van ‘Strategy: an international perspective’ en vijfde editie van Strategy synthesis’ verschijnen in 2017.

Onderwerpen

Bob de Wit treedt regelmatig op als spreker en gastdocent en weet zijn publiek iedere keer weer te inspireren en te involveren. Zijn vakgebieden zijn digitale strategie en leiderschap en de combinatie daarvan. Daaronder valt ook visievorming, de impact van digitalisering op business modellen en leiderschap en business model innovatie.

Bob de Wit boeken als spreker?

Heb jij interesse in Bob de Wit als spreker op jouw evenement of bijeenkomst? Neem dan per mail contact met ons op! We helpen je graag je evenement tot een succes te maken!