Strategy & Leadership

Tiendaagse opleiding 'Brand Leadership': programma-overzicht
Het programma Brand Leadership is opgebouwd uit twee modules van het voormalige EURIB Masterprogramma. Zodoende is bijna 20 jaar ervaring in dit programma ingebracht! Het programma Brand Leadership bestaat uit de volgende tien dagen:

Dag 1: Welke taal spreekt de CEO? Over strategisch management (visie, missie) en ‘markets’ vs. ‘resources’.
Dag 2: Hoe stem je af op centraal niveau? Over ‘synergy’ vs. ‘responsiveness’ en business modellen.
Dag 3: Hoe krijg je funding voor je merkplannen? Over financieel management, brand equity en brand valuation.
Dag 4: Hoe leg je de basis voor een nieuwe organisatie? Over verandermanagement, de rol van HRM en de ‘agile’ organisatie.
Dag 5: Hoe zorg je ervoor dat je merk het leidende principe in je organisatie wordt? Over het merk als concept en merkoriëntatie.
Dag 6: Hoe werk je aan de vernieuwing van je merk? Over innovatiemanagement, ‘design thinking‘ en brand-driven innovation.
Dag 7: Hoe breng krijg je de top van de organisatie mee? Over ‘thought leadership’ en visionaire leiders.
Dag 8: Hoe breng je medewerkers in beweging? Over brand culture en internal branding.
Dag 9: Hoe kan ik anderen van mijn plannen overtuigen? Over mondeling argumenteren en overreden (‘debating’).
Dag 10: Waar moet ik op inzetten om mijn plannen te gaan waarmaken? Presentaties en discussies over merk-ontwikkelingsplannen.

Het programma is opgesteld onder voorbehoud van kleine wijzigingen.

Wat is het verschil met de Tiendaagse opleiding Building Strong Brands?

In de opleiding Brand Leadership ligt de nadruk op de rol en de ‘plek’ (lees: het niveau) van merkenbeleid in de organisatie. Maar dat neemt niet weg dat het merkenbeleid zelf ook goed vormgegeven moet zijn. In de tiendaagse opleiding Building Strong Brands ligt daarom de nadruk op de vraag hoe je een sterk merk bouwt. In dit programma leren we je alles over het bouwen, beheren (managen) én beschermen van merken. Denk aan onderwerpen als merkidentiteit, merktrouw en de visibility van je merk. De combinatie van beide opleidingen (Brand Leadership en Building Strong Brands) zorgt ervoor dat je merkenbeleid de plaats en rol in je organisatie kunt geven die het verdient!

Opleidingsdata 2019 (voorjaar)

De voorlopig ingeplande data waarop dit programma in het voorjaar van 2019 wordt gegeven, zijn:
– vrijdag 15 februari;
– vrijdag 8 maart en vrijdag 22 maart;
– vrijdag 5 april en vrijdag 19 april;
– vrijdag 10 mei en vrijdag 24 mei;
– vrijdag 14 juni en vrijdag 21 juni;
– vrijdag 5 juli.

De colleges vinden op vrijdagen plaats in Novotel Rotterdam Brainpark (naast de Erasmus Universiteit). De collegedagen duren van 09.00 tot 16.00 uur.

Investering

De tiendaagse opleiding Brand Leadership bestaat uit 20 masterclasses (ochtenden en middagen) verspreid over een periode van ruim vier maanden. De kosten voor het volgen van de opleiding bedragen € 5.500. Daarnaast worden er on-campus kosten in rekening gebracht; deze bedragen voor tien dagen in totaal € 650. Bij de opleiding wordt een aantal boeken aanbevolen die je zelf kunt bestellen (deze zijn niet bij de prijs inbegrepen). Als je beide opleidingen volgt, betaal je per opleiding € 5.000 plus on-campuskosten. Alle genoemde bedragen worden vermeerderd met 21% BTW. Na afloop ontvang je een certificaat van deelname aan de opleiding.

Geïnteresseerd?

Heb je nog vragen? Neem dan gerust via de mail contact met ons op. Desgewenst kun je in je mail om een terugbelverzoek vragen.