Strategy & Leadership

Leergang 'Brand Leadership': programma-overzicht

De leergang Brand Leadership is opgebouwd uit twee modules van het voormalige EURIB Masterprogramma. Zodoende is bijna 20 jaar ervaring in dit programma ingebracht! De leergang Brand Leadership bestaat uit de volgende acht dagen:

Dag 1: Welke taal spreekt de CEO? Over visie & missie en de paradox van ‘markets’ vs. ‘resources’.
Dag 2: Hoe stem je je merk af op de strategische keuzes van de organisatie? Centraal (‘synergy’) vs. decentraal (‘responsiveness’) en business modellen.
Dag 3: Hoe stem je je merk af op de financiële keuzes van de organisatie? Financieel management, brand equity en brand valuation.
Dag 4: Wat is de rol van innovatie voor je merk? Over innovatiemanagement en brand-driven innovation.
Dag 5: Hoe zorg je ervoor dat je met je merk leiderschap vertoont? De rol van visionaire leiders en het claimen van thought leadership.
Dag 6: Hoe zet je je organisatie in beweging? Over verandermanagement en de ‘agile’ organisatie.
Dag 7: Hoe krijg je medewerkers achter het merk? Het veranderen van de bedrijfsfocus en alignment.
Dag 8: Hoe krijg je je medewerkers in beweging? Brand culture en internal branding.

Het programma is opgesteld onder voorbehoud van kleine wijzigingen.

Wat is het verschil met de leergang Building Strong Brands?

In de leergang Brand Leadership ligt de nadruk op de rol en de ‘plek’ (lees: het niveau) van merkenbeleid in de organisatie. Maar dat neemt niet weg dat het merkenbeleid zelf ook goed vormgegeven moet zijn. In de leergang Building Strong Brands ligt daarom de nadruk op de vraag hoe je een sterk merk bouwt. In dit programma leren we je alles over het bouwen, beheren (managen) én beschermen van merken. Denk aan onderwerpen als merkidentiteit, merktrouw en de visibility van je merk. De combinatie van beide leergangen (Brand Leadership en Building Strong Brands) zorgt ervoor dat je merkenbeleid de plaats en rol in je organisatie kunt geven die het verdient!

Opleidingsdata 2019 (voorjaar)

De voorlopig ingeplande data waarop dit programma in het voorjaar van 2019 wordt gegeven, zijn de volgende vrijdagen:
– 8 maart en 22 maart;
– 5 april en 19 april;
– 10 mei en 24 mei;
– 14 juni en 21 juni.

De colleges vinden op vrijdagen plaats in Novotel Rotterdam Brainpark (naast de Erasmus Universiteit). De collegedagen duren van 09.30 tot 16.30 uur.

Investering

De leergang Brand Leadership bestaat uit 16 masterclasses (ochtenden en middagen) verspreid over een periode van ruim vier maanden. De kosten voor het volgen van de leergang bedragen € 4.068 plus BTW zonder verder bijkomende kosten. Bij de leergang wordt een aantal boeken aanbevolen die je zelf kunt bestellen (deze zijn niet bij de prijs inbegrepen). Eventuele gemiste dagen kun je in latere programma’s inhalen. Na afloop ontvang je een certificaat van deelname aan de leergang.

Geïnteresseerd?

Heb je nog vragen? Neem dan gerust via de mail contact met ons op. Desgewenst kun je in je mail om een terugbelverzoek vragen.