Leergang 'Building Strong Brands': programma-overzicht

De leergang Building Strong Brands is opgebouwd uit twee modules van het voormalige EURIB Masterprogramma. Zodoende is bijna 20 jaar ervaring in dit programma ingebracht! De leergang Building Strong Brands bestaat uit de volgende acht dagen:

Dag 1: Hoe bouw je een sterk merk? Verschillende stadia van merkontwikkeling en werken vanuit een identiteit.
Dag 2: Hoe borg je de fundamenten van je merk? Werken aan merkbescherming en werken aan innovatie en merkdynamiek.
Dag 3: Hoe komt je merk tot leven? Het merk in de markt (outside-in) en het merk in de organisatie (inside-out).
Dag 4: Hoe werk je je merkverhaal uit? Positioneren en digitale waardecreatie.
Dag 5: Hoe vergroot je de maatschappelijke acceptatie van je merk? Stakeholdermanagement en werken aan/vanuit een purpose.
Dag 6: Hoe krijg je je klanten mee in je verhaal? Een nieuwe kijk op consumentengedrag en neurobranding.
Dag 7: Hoe krijg je je boodschap goed over het voetlicht? Story telling en story doing.
Dag 8: Hoe laat je je merk verder groeien? Het merk als concept en merkactivatie door brand stretching.

Het programma is opgesteld onder voorbehoud van kleine wijzigingen.

Wat is het verschil met de leergang Brand Leadership?

In de leergang Building Strong Brands ligt de nadruk op het bouwen, beheren (managen) én beschermen van merken. Denk aan onderwerpen als merkidentiteit, merktrouw en de visibility van je merk. Maar merkenbeleid kan pas goed uit de verf komen als het de plek en het niveau in de organisatie heeft, die het verdient. In de leergang Brand Leadership ligt daarom de nadruk op de afstemming van merkenbeleid met onder meer het strategisch, verander- en financieel-management van de organisatie. Maar ook besteden we in deze leergang aandacht aan brand-driven innovation. De combinatie van beide leergange (Brand Leadership en Building Strong Brands) zorgt ervoor dat merkenbeleid de rol in je organisatie krijgt, die het verdient!

Opleidingsdata 2019 (najaar)

De datums waarop de leergang Building Strong Brands in 2019 wordt gegeven, zijn de volgende vrijdagen:
– 27 september;
– 11 oktober;
– 1 november, 15 november en 29 november;
– 6 december en 20 december;
– 10 januari 2020.

De colleges vinden op vrijdagen plaats in Novotel Rotterdam Brainpark (naast de Erasmus Universiteit). De collegedagen duren van 09.30 tot 16.30 uur.

Investering

De leergang Building Strong Brands bestaat uit 16 masterclasses (ochtenden en middagen) verspreid over een periode van ruim vier maanden. De kosten voor het volgen van de leergang bedragen € 4.068 plus BTW zonder verder bijkomende kosten. Bij de leergang wordt een aantal boeken aanbevolen die je zelf kunt bestellen (deze zijn niet bij de prijs inbegrepen). Eventuele gemiste dagen kun je in latere programma’s inhalen. Na afloop ontvang je een certificaat van deelname aan de leergang.

Geïnteresseerd?

Heb je nog vragen? Neem dan gerust via de mail contact met ons op. Desgewenst kun je in je mail om een terugbelverzoek vragen.