Columns

Sinds 2012 verschijnt er om de twee maanden een column in onze EURIB nieuwsbrief van een student of alumni uit het EURIB Masterprogramma over zijn of haar vakgebied…Columns: introductie

Sinds 2012 verschijnt er om de twee maanden een column in onze EURIB nieuwsbrief van een student of alumni uit het EURIB Masterprogramma over zijn of haar vakgebied. Hieronder kan je ze nogmaals een keer doorlezen.
Creativiteit; een gek idee........

Simen Kooi MDM studeerde juli 2012 af aan de EURIB opleiding tot Master of Design Management. Hij is de programma manager (course director) van de Engelstalige bachelor opleiding (BBA) “International Hotel Management” (Hoge Hotelschool) van NHTV, University of Applies Sciences in Breda. De opleiding heeft in totaal plm. 600 studenten waarvan een kleine 20% uit het buitenland komt. Simen gaat in bijgaande column in op ‘Creativiteit; een gek idee….?’


De pay-off; weg ermee?

Dennis Lith is merk- & reputatiemanager bij verzekeraar ASR en heeft een bovenmatige vakinhoudelijke interesse. Zo is hij bestuurslid van het Marketing Executive Center (MEC) waarnaast hij ook nog zijn studie afrondt aan de EURIB-opleiding tot Master of Brand Management (Dennis schrijft een scriptie over het merk FC Utrecht!). Maar hij verwondert zich ook over de ‘kleine dingen’ in het vakgebied, zoals het nut van pay-offs. In bijgaande column lees je daar meer over.


Al spelend leren?

Op 21 juni 2010 studeerde Bart Hufen MBM af aan de EURIB-opleiding tot Master of Brand Management. Bijzonder was niet alleen dat Bart zijn scriptie ‘Laat met je merk spelen’ als boek uitbracht, maar ook dat hij daarmee in een keer beroemd werd in ‘marketing Nederland’. Met zijn persoonlijke stijl die een goede mix is van enthousiasme, nuchterheid en humor, wist hij het onderwerp ‘games als marketingmiddel’ op de kaart te zetten. In bijgaande column beschrijft hij zijn ervaringen op dit gebied.


Merk en reputatie, twee zijden van de medaille?

Koenraad van Hasselt MBM (1957) studeerde december 2010 af aan de EURIB opleiding tot Master of Brand Management. Hij is interim hoofd communicatie en consultant corporate communicatie bij zijn bureau Reputation Matters in Woerden en hij is Regional Coordinator voor de European Association of Communication Directors. Koenraad gaat in bijgaande column in op merk en reputatie, twee zijden van de medaille?


Maak de black box minder donker!

Pieter Aarts MDM (1966) studeerde juni 2011 af aan de EURIB opleiding tot Master of Design Management. Hij is sinds dat jaar senior projectleider bij Mijksenaar Wayfinding in Amsterdam en lid van de selectiecommissie ruimtelijk (interieur en exterieur) van de Dutch Design Awards. Hij adviseert en begeleidt opdrachtgevers zoals Schiphol, NS, UMC Utrecht, Erasmus MC en FloraHolland. In bijgaande column breekt Pieter een lans voor het meetbaar maken van design, zonder dat dit ten koste gaat van vernieuwend design.


Brand characters zijn al lang geen speelgoed meer

Erwin van Lun studeerde in 2005 af aan de EURIB opleiding tot Master of Brand Management. Hij verwierf landelijke bekendheid met zijn afstudeerscriptie dat als boek werd uitgebracht: ‘Van massamerk naar mensmerk; merken in een veranderende mediacontext’. In dit boek voorzag hij de opkomst van ‘personal brand agents’. De laatste jaren is Erwin vooral actief op het gebied van chatbots (geautomatiseerde gesprekspartners). In bijgaande column breekt Erwin een lans voor het inzetten van chatbots.


Een duurzaam merk vraagt om lef

Marjan Pijnenburg MBM studeerde in maart 2010 af aan de EURIB-opleiding tot Master of Brand Management. Na diverse (interim)functies in het bedrijfsleven is zij sinds begin 2012 werkzaam als partner en merkstrateeg bij Mattmo, een innovatief strategisch communicatie- en designbureau in Amsterdam. Zij adviseert en begeleidt opdrachtgevers zoals Essent, KNHB, Aedes Real Estate en TU Delft. In bijgaande column geeft zij haar visie op het bouwen van een duurzaam merk.


Een goede reputatie start met goede manieren

In juni 2013 studeerde Claudia Goossen MRM af aan het EURIB Masterprogramma met als specialisatie reputatiemanagement. Claudia werkt als Corporate Reputation Manager bij AEGON, een bedrijf dat opereert in een branche waarin een goede reputatie niet een vanzelfsprekendheid is. In bijgaande column betoogt zij dat bij het bouwen van reputaties gedrag zwaarder weegt dan communicatie. En dat dit intern begint.


Het verschil maken doe je door te zoeken naar wat verbindt

Roel Stavorinus is ondanks, of misschien wel dankzij, zijn bescheiden karakter een begrip in de Nederlandse designmanagementwereld geworden. Hij is realistisch, pragmatisch maar bovenal verschillig. Hij wordt gedreven door ontwikkeling en legt zijn ervaringen en inzichten veelvuldig vast in artikelen voor BNO Vormberichten en op MarketingOnline. De titel van zijn column behoeft geen uitleg: ‘Het verschil maken doe je door te zoeken naar wat verbindt’.


De onvoorwaardelijke liefde tussen mens en merk

Daphne Henning MBM is in 2011 afgestudeerd aan de opleiding Master of Brand Management. Haar scriptie gaf ze de veelzeggende titel mee ‘Het gebouw als merk; branding als últieme concurrentiekracht voor vastgoed’. Daphne is al ruim tien jaar marketeer en houdt zich bezig met consumentengedrag. Een initiatief van Daphne Henning is de lifestyleblog I Love Habits, over gewoontegedrag. Daarover schrijft ze ook in bijgaande column: De onvoorwaardelijke liefde tussen mens en merk.


Merken; de nieuwe sterren in hotellerie

Michel Kolenbrander MBM is eigenaar en ‘brandcoach’ van Born2Brand, gespecialiseerd in strategisch brand management voor de hotellerie en hospitality. Hij richtte zijn afstudeeronderzoek dan ook op deze lucratieve, maar zeer competitieve branche. Zouden hotels zich in deze concurrerende markt niet beter kunnen positioneren vanuit hun merk, in plaats van vanuit het aantal sterren dat ze hebben?


Die éne studiegenoot…

Jim Stolze MBA is het gezicht van TED.com in Nederland en organiseert onder meer TEDxAmsterdam. Daarnaast is hij wekelijks te zien op RTLZ in het programma ‘Toekomstmakers’ als innovatiedeskundige. Jim volgde in 2007 bij EURIB een module Brand Management. Over deze periode en vooral over die éne studiegenoot schrijft hij zijn column. Daarnaast licht hij drie talks uit die jou als marketing /communicatie professional kunnen inspireren.


Driehoekige spiegel

Jasper Brands MDM is industrial design engineer bij Panton – een ontwerpstudio voor de gezondheidszorg – en alumnus van het EURIB Masterprogramma. In 2012 is hij afgestudeerd op het onderwerp ‘Successful cooperation in aviation product design’. Lees hier zijn column over het model – de driehoekige spiegel – dat hem helpt inzicht te krijgen in de relaties die centraal staan in het werk als (externe) ontwerper.

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Reactie plaatsen