Errol van Engelen

Errol van Engelen is trendwatcher, spreker en gastdocent in digital transformation, big data en emerging technologies. Van Engelen begon zijn loopbaan in IT. Hij heeft een bachelor in Marketing Management en Business Administration. Sinds 2001 werkt Van Engelen als zelfstandig consultant, de laatste jaren met de focus op digital transformation en big data. Zijn toegevoegde waarde, naast inspirerende, interactieve en waardevolle lezingen en workshops, is het verstrekken van zowel kennis als een methodologie.

Onderwerpen

Digital transformation, big data, emerging technologies

Digital transformation

Digital transformation wordt steeds complexer. Om die complexiteit te reduceren heeft Van Engelen een aanpak ontwikkeld die twee bestaande, succesvolle methoden integreert, de Holistic Digital Methodology® (HDM). Deze methode biedt mogelijkheden om digital transformation projecten effectief uit te voeren. Van Engelen verzorgt over elk onderdeel een lezing of workshop, van strategie naar implementatie. De HDM kan gebruikt worden voor digital transformation, social media, content marketing, marketing automation, big data en business intelligence.

Big data

Door de opkomst van social media groeit data explosief. Door het analyseren van deze data is het mogelijk patronen in kaart te brengen. Waardoor inzicht verkregen kan worden in het gedrag van klanten om op basis daarvan voorspellingen te doen. Dit heet Predictive Analytics, waarmee de financiële resultaten van activiteiten en campagnes verhoogd kunnen worden. Niet alleen grote bedrijven kunnen uitgroeien tot een data-gedreven organisatie, ook voor MKB-bedrijven is het mogelijk om inzicht te krijgen in websitebezoek.

Emerging technologies

Door de vele technologische doorbraken wordt het voor steeds moeilijker om state-of-the-art technologie te volgen, op waarde te beoordelen en daarvoor een strategie te ontwikkelen met een positief impact op de business. De focus ligt daarbij op een aantal emerging technologies met veel business impact in de komende jaren, zoals artificial intelligence, augmented & virtual reality, blockchain, drones & robotics en internet of things.

Errol van Engelen boeken als spreker?

Heb jij interesse in Errol van Engelen als spreker op jouw evenement of bijeenkomst? Neem dan per mail contact met ons op! We helpen je graag je evenement tot een succes te maken!