''Mijn model ‘hoe de designfunctie zich kan ontwikkelen tot core functie’ wordt nu gebruikt om onze doelstellingen te bepalen''

Mijn uitdaging
Als Sr. Manager Design Strategy and Innovation ben ik verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de strategie van de designfunctie in Philips. Ook houd ik me bezig om design thinking en kunde te integreren in Philip’s strategieproces. Ik werk hierin nauw samen met de Corporate Strategy afdeling. Mijn grootste uitdaging op dit moment is het opzetten van een design thinking programma voor non-design leiders binnen Philips. Samen met een team leid ik de ontwikkeling van dit programma. Het doel is creativiteit in de organisatie vrij te maken om tot nieuwe innovaties te komen. Hierbij staat de consument/eindgebruiker centraal.

Mijn EURIB moment
Ik ben altijd geïnteresseerd geweest in de strategische rol van design binnen een groot bedrijf. Met de studie wilde ik me verrijken met de bedrijfskundige en managementkant van het vak. Met name de rol van leiderschap in de module Design Leadership en Strategic Design Management sprak me erg aan. In deze module behandelden we een artikel van Turner en Topalian. Dit artikel raakte precies wat me op dat moment en tot op de dag van vandaag bezighoudt. In het artikel (Turner 2004) staat het volgende statement: “Turner describes the difference between management and leadership by the difference of asking what the future is versus defining what the future should be like.” Deze zin, samen met de colleges rondom dit thema, hebben mij enorm geïnspireerd om me verder te verbreden. En na te gaan hoe design invulling kan geven om de toekomst van bedrijven te definiëren.

Mijn winst
De opleiding heeft me geholpen om zichtbaar te worden binnen het vakgebied. Voor mijn afstuderen heb ik gekozen voor het onderwerp ‘het embedden van design’ in een organisatie. Het onderwerp bevatte voor mij alle interessante aspecten die ik in mijn studie ben tegengekomen (een soort ‘best of’). Ook was het een actueel onderwerp binnen Philips, gezien de overgang van design als service naar een ‘core’ functie binnen de organisatie. De uitkomst van mijn scriptie was een maturity model. Hoe de designfunctie zich in de nieuwe context als core functie verder kan ontwikkelen?

Toepassing
Het model wordt nu toegepast binnen Philips als referentie voor discussie. Daarnaast wordt het gebruikt om de doelstellingen te bepalen voor de verschillende designteams. Ik heb het model gepresenteerd op een DMI (Design Management Institute) congres in Los Angeles. Ook is het gepubliceerd in DMI Review, een internationaal vaktijdschrift voor designmanagers. We kijken nu samen met andere bedrijven die ook een grote designafdeling hebben, hoe we aan de hand van het model tot nieuwe inzichten kunnen komen. Maar met name ook om het vakgebied te kunnen verrijken.

Ferdy Gilsing MDM
Senior Manager Design Strategy & Innovation bij Philips

Lees hier het artikel ‘Walking the walk: putting design at the heart of business’ van Paul Gardien en Ferdy Gilsing.

Geïnteresseerd?

Heb je nog vragen? Wellicht worden ze beantwoord in ons overzicht van veel gestelde vragen (FAQ). Voor andere vragen en meer informatie kun je via de mail contact met ons opnemen.

Gezien de investering en de tijd die het vergt om het EURIB Masterprogramma te volgen, raden we je aan niet overhaast een beslissing te nemen. Van deze opleiding is een uitgebreide brochure beschikbaar, die de moeite van het lezen waard is. Maar er zijn ook nog andere manieren om informatie in te winnen:

  • Zo kun je een persoonlijk informatiegesprek bij ons aanvragen
  • Kennismaken met het programma op de EURIB Informatieavond
  • We kunnen je ook in contact brengen met een student of alumnus die je zijn/ haar ervaringen met het EURIB Masterprogramma deelt.

Ben je er al van overtuigd dat het EURIB Masterprogramma jou je volgende stap in je carrière laat zetten? Dan kun je je hier inschrijven.