loo-hans-van-der

Hans van der Loo

Drs. Hans van der Loo werkte enige tijd als journalist in Duitsland. Daarna trok hij naar Nederland, waar hij aan de Universiteit Utrecht sociologie studeerde. Na zijn studie was hij van 1978 tot 1992 als universitair docent en onderzoeker verbonden aan de Universiteit Utrecht, met gastdocentschappen aan Berkeley (USA) en de Universiteit van Stockholm. Van der Loo verrichtte in deze periode zowel fundamenteel als toegepast onderzoek op het gebied van gedragswetenschappen.

Sinds 1994 is hij werkzaam als adviseur. De eerste jaren verrichtte hij hoofdzakelijk opdrachten op het gebied van marketing, scenario-ontwikkeling en service management (KPN Telecom, Pink Roccade en Vendex). Vanaf 1997 werkte hij nauw samen met het Utrechtse adviesbureau &Samhoud. Als brand partner was Van der Loo betrokken bij talloze complexe verandertrajecten in binnen- en buitenland.

Samen met collega’s schreef hij onder meer de boeken ‘Plezier & prestatie’ (2003) en ‘Kus de visie wakker’ (2007). Verder verscheen van zijn hand ‘We hebben er zin in’ (2011), ‘Vaart maken’ (2014) en ‘Waar haal je de energie vandaan?’ (2016). Het meest recente boek ’Musk Mania – de vijf waanzinnige succesprincipes van Elon Musk’(2016) schreef hij samen met Patrick Davidson, wat in de zomer van 2016 een regelrechte bestseller werd.

Van der Loo is als docent verbonden aan de postacademische managementopleiding van de Universiteit Utrecht (USBO) en de retail design opleiding van de Hogeschool Rotterdam (Piet Zwarte Instituut). Ook is hij als lid verbonden aan de European Center for the Experience Economy, het SWOCC en het Zukunftsinstitut (Duitsland).

Onderwerpen

Visie- en strategieontwikkeling, gedrags- en organisatieverandering, leiderschap, pleziermanagement.

Hans van der Loo heeft ruime ervaring met de begeleiding van workshops, seminars en masterclasses alsmede met de regie over complexe en langdurige veranderprocessen.

Hans van der Loo boeken als spreker?

Heb jij interesse in Hans van der Loo als spreker op jouw evenement of bijeenkomst? Neem dan per mail contact met ons op! We helpen je graag je evenement tot een succes te maken!