Masterclass Influencer Marketing

Op social media bevinden zich veel ‘social influencers’. Dit zijn consumenten die binnen een bepaald domein populair zijn en vaak een hoge mate van vertrouwen uitstralen. Als bedrijf kun je deze influencers inschakelen om je merk in een goed daglicht te laten stellen. Je kunt dan in verschillende segmenten met verschillende influencers werken. Elke influencer kan op deze manier zijn of haar eigen achterban in contact brengen met jouw merk, product of dienst. Kortom: influencer marketing is een uiterst effectieve manier om je bereik binnen een doelgroep te vergroten!

Wat leer je tijdens de Masterclass Influencer Marketing?

Op vrijdagmiddag 8 december organiseert EURIB een masterclass over ‘Influencer Marketing’. Deze masterclass wordt verzorgd door Carole Lamarque, founding partner van Duval Union Consulting. Carole zal in de masterclass allereerst inhaken op het gegeven dat het vertrouwen in door reclame gedreven merken erg laag is. Influencer marketing kan echter in de ontstane leemte voorzien. Consumenten nemen immers al snel iets aan van iemand waarmee ze zichzelf identificeren. Als merk moet je dus op zoek naar vertrouwde personen met authenticiteit en geloofwaardigheid, die consumenten aan zich weten te binden.

Bij influencer marketing gaat het er met andere woorden allereerst om de juiste influencers te vinden. Vervolgens moet je je afvragen hoe je ervoor kunt zorgen dat je met deze manier van marketing de juiste doelgroep bereikt. Voor bedrijven en merken kan het erg lastig zijn om een persoonlijke relatie op te bouwen met een doelgroep en het vertrouwen te winnen. Juist hier kunnen influencers dus goed van pas komen!

Carole Lamarque zal in deze masterclass meer inzicht geven in de voordelen en kenmerken van een goede influencer. Daarnaast zal zij concrete handvatten geven om het beste uit influencer marketing te halen. Carole is auteur van het boek ‘Influencers’. Zij heeft ruim 20 jaar ervaring op het gebied van strategische marketing en een passie voor innovatie en nieuwe technologie. “Influencer marketing is niet iets wat wij moeten negeren of vrezen, het zou ons moeten inspireren om te innoveren” aldus Carole.

NB: met de vier masterclasses die EURIB dit najaar organiseert, blijf je goed op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen! En wist je dat je ook nog eens een aantrekkelijke korting krijgt als je ze alle vier volgt?

Praktische informatie
  • De masterclass vindt plaats in Novotel Brainpark Rotterdam, K.P. van der Mandelelaan 150, 3062 MB Rotterdam
  • Op vrijdagmiddag 8 december 2017 (13.30-17.00 uur)
  • De masterclass is inclusief lunch (inloop vanaf 13.00 uur) en hand-out
  • De groep bestaat uit minimaal 8 deelnemers en maximaal 35 deelnemers
Masterclasses Strategisch Merkenbeleid najaar 2017

In het najaar van 2017 worden in totaal vier masterclasses georganiseerd. Wil je bij meerdere masterclasses aanwezig zijn? Dan ontvang je een aantrekkelijke korting (zie ‘kosten’).

masterclass online reputatiemanagement

Online Reputatie-
management

13 oktober

Kevin Lamers

Van Story-telling
naar Story-doing

10 november

Ingmar de Lange

Influencer
Marketing

8 december

Carole Lamarque

Nudging

8 februari

Rik Riezebos

Geïnteresseerd?

Voor meer informatie over deze en andere masterclasses kun je contact opnemen met EURIB: via e-mail of telefonisch op 010 – 440 1130.

Hieronder (‘Inschrijven masterclass’) kun je je voor de hierboven genoemde masterclass(es) aanmelden.

Let op: aan masterclasses kunnen niet meer dan 35 mensen deelnemen.

Voor sommige masterclasses is veel belangstelling, dus meld je tijdig aan!