Martijn Arets interviewing Anne Donker of the Consulate General of The Netherlands for "Crowd Expedition goes San Francisco.

Martijn Arets

Martijn Arets is internationaal expert op het gebied van de opkomst en toekomst van schaalbare online platformen als Airbnb (deeleconomie), Kickstarter (crowdfunding) en Uber (‘gig’ economy). Allen voorbeelden van jonge bedrijven die van buiten de branche in een paar jaar een belangrijke internationale speler van formaat zijn geworden. Niet door alles zelf te bouwen en te bezitten, maar door anderen te faciliteren transacties met elkaar te doen.

Zijn fascinatie voor de transitie naar een platformeconomie ontstond toen hij in 2011 als eerste ter wereld een aantal crowdfundingcampagnes succesvol afrondde. Hier ontdekte hij het potentieel van de platformeconomie, maar ook de valkuilen die moeten worden opgelost wil je als platform de volle potentie bereiken en een duurzaam model neerzetten.

Gevoed door nieuwsgierigheid reist Arets sinds drie jaar de wereld over om de opkomst van schaalbare online platformen te onderzoeken, de dynamiek te leren begrijpen, de dilemma’s te ontdekken en de ontwikkeling te duiden. Hij sprak in 13 landen met ruim 300 ondernemers en experts rondom deze ontwikkelingen en nog steeds doet hij gemiddeld tien ‘kennis expedities’ in het buitenland per jaar.

Zijn duidingen, analyses en gedachten deelt hij door het publiceren van artikelen, video’s en boeken. En door het geven van presentaties op (internationale) congressen en gastcolleges. Daarnaast adviseert en ondersteunt hij (corporate) organisaties en overheden die deze ‘nieuwe’ wereld willen begrijpen en betreden en maakt hij als freelancer regelmatig zélf deel uit van een innovatietraject. Zowel bij corporates als bij startups.

Martijn Arets heeft een achtergrond in marketing en branding en schreef eerder het boek ‘Brand Expedition, een reis langs de 20 meest inspirerende Europese merken’ en ‘Crowdfunding, de hype voorbij’. Op dit moment schrijft hij mee aan drie boeken over nieuw leiderschap, crowdfunding en de opkomst van de platformeconomie.

Laat je inspireren door de man die in 2011 ondernemers als John de Mol en Reinout Oerlemans versloeg in de strijd om de titel ‘beste ondernemer van het jaar’ en Nederland sinds 2014 vertegenwoordigd als één van de ’40 Young Potential European Leaders under 40’.

Onderwerpen

Martijn Arets is veel gevraagd spreker in binnen- en buitenland op de volgende onderwerpen:

  • De Uber Society: over de opkomst van de platformeconomie
  • Brand Expedition: een reis langs Europa’s meest inspirerende merken
  • De wereld veroveren zonder een cent op zak: over impact maken met minimale middelen
Martijn Arets boeken als spreker?

Heb jij interesse in Martijn Arets als spreker op jouw evenement of bijeenkomst? Neem dan per mail contact met ons op! We helpen je graag je evenement tot een succes te maken!