Masterclass Creative thinking for business managers

Er is bijna geen enkele markt te bedenken die momenteel niet verandert. Start-ups en scale-ups ‘bedreigen’ het bestaande aanbod. En consumenten bevinden zich op steeds meer mediakanalen en zijn moeilijker dan ooit te bereiken. Veel organisaties gaan van centraal naar decentraal, en sommige zelfs van decentraal naar peer-to-peer. Al deze ontwikkelingen worden versneld door nieuwe technologieën zoals blockchain, artificial intelligence en i-o-t (internet of things). De disruptie die in veel markten plaatsvindt, brengt talloze onzekerheden met zich mee. Maar creatieven voelen zich juist thuis bij deze onzekerheden! Zij gebruiken hun intuïtie en creatieve kracht om tot oplossingen te komen. Ook creatieve startup-ondernemers zien volop kansen; waar beweging is, ontstaat immers ruimte! Maar dan moet je wel in staat zijn om deze kansen te grijpen. Creatief denken helpt in deze onzekerr en dynamische omgeving om tot nieuwe inzichten en concepten te komen die de basis voor nieuwe business-cases vormen.

Wat leer je tijdens de Masterclass Creative thinking for business?

Op donderdagmiddag 22 maart organiseert EURIB een masterclass over ‘creative thinking for business’. De masterclass wordt verzorgd door Mark Bode.

Het belang van creativiteit op strategisch niveau krijgt om de hierboven genoemde redenen steeds meer aandacht. Design thinking is dan ook aan een flinke opmars bezig. Op universiteiten als Stanford (d.school) en Harvard (i-Lab) worden al jaren design-programma’s aangeboden. Deze bevinden zich op het snijvlak van intuïtief en analytisch denken. Out-of-the-box denken omzetten in ‘inside the box’ denken. Door zaken af te bakenen bevorder je creativiteit en creëer je relevante inzichten en innovatieve business cases die bij bedrijven passen.

Met creative thinking gaan we terug naar de basis van het creatief proces. In deze masterclass leer je wat creativiteit is, waaruit creatieve kracht bestaat en hoe je die kunt toepassen. Je leert hoe je creativiteit gericht kunt inzetten zodat je in staat bent om relevante waarde toe te voegen. Je leert waar je begint, welke condities nodig zijn, wanneer je dit het best kunt toepassen en welke tools er zijn om dit op anderen over te brengen. Het draait met andere woorden om gerichte creativiteit. In deze masterclass ligt dus het accent op het inzetten van creative thinking op strategisch niveau, om zo tot nieuwe inzichten te komen.

NB: met de vier masterclasses die EURIB dit voorjaar organiseert, blijf je goed op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen! En wist je dat je ook nog eens een aantrekkelijke korting krijgt als je ze alle vier volgt?

Praktische informatie
  • De masterclass vindt plaats in Novotel Brainpark, K.P. van der Mandelelaan 150, 3062 MB Rotterdam
  • Op donderdagmiddag 22 maart 2018 (13.30-17.00 uur)
  • De masterclass is inclusief lunch (inloop vanaf 13.00 uur) en hand-out
  • De groep bestaat uit minimaal 8 deelnemers en maximaal 35 deelnemers
Kosten

De prijs per masterclass bedraagt € 265. Je krijgt een aantrekkelijke korting bij inschrijving voor alle vier de masterclasses (€ 925); voor drie masterclasses is de prijs € 715 en voor twee masterclasses € 495 (alle prijzen excl. 21% BTW).

Studenten die minimaal vier modules uit het EURIB Masterprogramma hebben gevolgd en leden van BNO, DMN, Logeion of VPRA krijgen 10% korting. Alumni van het EURIB Masterprogramma krijgen 20% korting op de nettoprijs.

Op alle boekingen zijn de algemene voorwaarden van EURIB van toepassing.

Masterclasses Strategisch Merkenbeleid voorjaar 2018

In het voorjaar van 2018 worden in totaal vier masterclasses georganiseerd. Wil je bij meerdere masterclasses aanwezig zijn? Dan ontvang je een aantrekkelijke korting (zie ‘kosten’).

Influencer
Marketing

8 december

Carole Lamarque

Nudging

8 februari

Rik Riezebos

Creative thinking for business

22 maart

Mark Bode

Communicatie en duurzaamheid

19 april

Piet Hein Coebergh

Geïnteresseerd?

Voor meer informatie over deze masterclass kun je contact opnemen met Iris den Bieman: via e-mail of telefonisch op 010 – 440 1130.

Hieronder (‘Inschrijven masterclass‘) kun je je voor de hierboven genoemde masterclass(es) aanmelden.

Let op: aan masterclasses kunnen niet meer dan 35 mensen deelnemen. Voor sommige masterclasses is veel belangstelling, dus meld je tijdig aan!