Opleiding Brand Leadership

Er is een select aantal bedrijven waar het ‘merk-denken’ de kern van de business vormt. Alles wat ze doen, staat in het teken van hun merk. Bij deze bedrijven is er niet langer sprake van brand management, maar van brand leadership. Het merk vormt hier de spil (central hub) van de organisatie, waaraan alle beslissingen worden getoetst. Denk aan beslissingen over inkoop, productie, en HRM, en zelfs over hoe je marketing moet bedrijven! Maar hoe krijg je dit georganiseerd? En waar moet je beginnen?

Het implementeren van brand leadership betekent in essentie dat je de organisatie moet veranderen. Het merk moet immers overal in de organisatie voelbaar en zichtbaar zijn. En medewerkers moeten ernaar kunnen handelen! In deze leergang gaan we in op de vraag hoe je het merkenbeleid in je organisatie naar een hoger niveau kunt tillen. Het programma bestaat uit vier masterclasses die ingaan op de belangrijkste aspecten van brand leadership.

Hoe is de opleiding Brand Leadership opgebouwd?

Bij merkgerichte organisaties wordt het merk gezien als ‘the concept that drives the business’. Toch heeft in lang niet alle businessmodellen het merk een centrale plek. Dit betekent dat je aan verandermanagement moet ‘doen’. Het management en de medewerkers moeten in beweging komen om het merk in alle haarvaten van de organisatie voelbaar en zichtbaar te maken. Om dit te doen slagen is visionair leiderschap onontbeerlijk! Dit zijn de onderwerpen die op de eerste dag van dit programma centraal staan.

De tweede dag van deze opleiding staat in het teken van merkdynamiek; hoe houd je je merk levendig in het hoofd van je klant? Een belangrijke rol is hier weggelegd voor innovatie. Allereerst kijken we hier daarom naar innovatiemanagement en vervolgens hoe je vanuit je merk innovatie kunt aansturen (brand-driven innovation). Innovatie is namelijk het levensbloed van een merk; zonder innovatie is de kans namelijk groot dat je merk langzaam ‘wegkwijnt’. Bij brand leadership gaat het er uiteindelijk om dat je met je merk in de markt vooroploopt!

Opleiding Brand Leadership: programma

Deze opleiding bestaat uit twee collegedagen. De onderwerpen die tijdens deze dagen worden behandeld zijn:

 2022 Thema Onderwerp
30 sep. In de markt vooroplopen Verandermanagement
De rol van visionaire leiders
14 okt. Merkdynamiek Innovatiemanagement
Brand-driven innovation

Het programma is onder voorbehoud van wijzigingen. Onderaan deze pagina kun je de brochure van de EURIB-opleidingen in 2022 aanvragen.

Praktische informatie

  • De opleiding vindt plaats in Hotel Novotel Rotterdam Brainpark
  • Op vrijdagen van 09.30-16.30 uur
  • Achter het hotel zijn gratis parkeerplaatsen
  • Het hotel ligt op circa. 10 minuten lopen van metrostation Kralingse Zoom
  • De opleiding is inclusief catering, waaronder een uitgebreide lunch
  • Hand-outs van presentaties worden digitaal beschikbaar gesteld
  • De opleiding gaat door bij minimaal 8 deelnemers
  • Na afloop ontvang je een certificaat van deelname

Deelnemers aan EURIB-programma’s zijn onder meer afkomstig van onderstaande bedrijven:

Kosten

De opleiding Brand Leadership duurt twee dagen en de deelnameprijs bedraagt € 1.110. Als je meer opleidingen in hetzelfde kalenderjaar volgt, dan kun je door het totaal aantal dagen op te tellen, de totaalprijs vaststellen:
1 dag €   565  |   2 dgn € 1.110
3 dgn € 1.638 |   4 dgn € 2.152
5 dgn € 2.655 |   6 dgn € 3.150
7 dgn € 3.640 |   8 dgn € 4.128
9 dgn € 4.644 | 10 dgn € 5.160

Als je meer dan tien dagen volgt, dan bedraagt de prijs voor iedere extra dag € 510. Alle bedragen worden vermeerderd met 21% BTW. Op alle boekingen zijn de algemene voorwaarden van EURIB van toepassing.

Geïnteresseerd?

Voor meer informatie over deze opleiding kun je contact met ons opnemen via de mail. Hieronder kun je je voor deze opleiding aanmelden.