Design als creatieve aanjager

Bij het coördineren van de creatieve competentie in de organisatie is een belangrijke taak voor design, designmanagement en design thinking weggelegd. Het gaat daarnaast ook om het strategisch borgen van deze competentie en het stimuleren van samenwerking, verandering en innovatie. In deze opleiding staat de vraag centraal hoe je van je organisatie een creatieve organisatie kunt maken en hoe je dit kunt managen. Deze opleiding is bedoeld voor iedereen (managers en designers) die het creatieve potentieel in zijn of haar organisatie wil ontsluiten.

Hoe is de opleiding ‘Design als creatieve aanjager’ opgebouwd?

De opleiding ‘Design als creatieve aanjager’ bestaat uit twee cursusdagen. We volgen daarbij de ontwikkeling die design heeft doorgemaakt van ontwerpgerichte competentie tot organisatiecompetentie. Op de eerste dag staan beginnen we met de klassieke functie van design: het gebruiksvriendelijker en mooier maken van producten en verpakkingen. Maar hier is er al sprake van ‘more than meets the eye’. Of zoals Tom Peters ooit zei: Companies are in the perception business. Perception is all there is, and design – down to the smallest detail – is a major component in perception. Het afgelopen decennium heeft design zich ook nadrukkelijk gemanifesteerd op het gebied van service design. Ook hier besteden we uitvoerig aandacht aan.

De tweede dag van deze opleiding staan we stil bij designmanagement, wat letterlijk het managen van de ontwerpcompetentie inhoudt. Onderzoek heeft namelijk aangetoond dat design pas winstgevend is al het in de organisatie goed wordt gemanaged. Ten slotte staan we stil bij design thinking, een manier van creative problem solving waarin de juiste balans tussen analytisch en intuïtief denken centraal staat. Veel bedrijven zetten design thinking in om een nieuwe slag in hun markt te kunnen maken.

Opleiding ‘Design als creatieve aanjager’: programma

Deze opleiding bestaat uit twee collegedagen. De onderwerpen die tijdens deze dagen worden behandeld zijn:

 2021 Thema Onderwerp
5 nov. Design als ontwerp-competentie Design als ontwerpgerichte competentie
Service design
19 nov. Design als organisatie-competentie Designmanagement
Design thinking

Het programma is onder voorbehoud van wijzigingen. Onderaan deze pagina kun je de brochure van alle EURIB-opleidingen in 2021 aanvragen.

Praktische informatie

  • De opleiding vindt plaats in Hotel Novotel Rotterdam Brainpark
  • Op vrijdagen van 09.30-16.30 uur
  • Achter het hotel zijn gratis parkeerplaatsen
  • Het hotel ligt op circa. 10 minuten lopen van metrostation Kralingse Zoom
  • De opleiding is inclusief catering, waaronder een uitgebreide lunch
  • Hand-outs van presentaties worden digitaal beschikbaar gesteld
  • De opleiding gaat door bij minimaal 8 deelnemers
  • Na afloop ontvang je een certificaat van deelname

Deelnemers aan EURIB-programma’s zijn onder meer afkomstig van onderstaande bedrijven:

Kosten

De opleiding ‘Design als creatieve aanjager’ duurt twee dagen en de deelnameprijs bedraagt € 1.110. Als je meer opleidingen in hetzelfde kalenderjaar volgt, dan kun je door het totaal aantal dagen op te tellen, de totaalprijs vaststellen:
1 dag €   565  |   2 dgn € 1.110
3 dgn € 1.638 |   4 dgn € 2.152
5 dgn € 2.655 |   6 dgn € 3.150
7 dgn € 3.640 |   8 dgn € 4.128
9 dgn € 4.644 | 10 dgn € 5.160

Als je meer dan tien dagen volgt, dan bedraagt de prijs voor iedere extra dag € 510. Alle bedragen worden vermeerderd met 21% BTW. Op alle boekingen zijn de algemene voorwaarden van EURIB van toepassing.

Geïnteresseerd?

Voor meer informatie over deze opleiding kun je contact met ons opnemen via de mail. Hieronder kun je je voor deze opleiding aanmelden.