internal-branding-920x400

Opleiding Internal Branding

Internal branding is gebaseerd op het idee dat medewerkers de belangrijkste uitdragers van de merkgedachte zijn. Dit betekent dat zij moeten weten waar het merk voor staat, dat ze het merk ‘in hun hart dragen’ en dat ze dit tot uiting laten komen in hun gedrag. Kort samengevat kun je stellen dat het gaat om hoofd, hart en handen! Als internal branding goed uit de verf komt, dan zijn medewerkers ware ambassadeurs van het merk (‘brand champions’). Waar het bij merkenbeleid omgaat, is dat je inziet dat de ‘delivery’ net zo belangrijk, zo niet belangrijker is dan de ‘promise’. Als je als bedrijf een merkbelofte maakt die je niet kunt waarmaken, dan is het merk immers niet meer dan een ‘show brand’.

Bij internal branding worden twee routes onderscheiden; de 1.0 en 2.0 variant. Bij de 1.0 versie staat de vraag centraal hoe het externe merkenbeleid kan worden door vertaald naar de interne organisatie. We noemen dat ook wel de ‘selling the brand inside’ gedachte. Vaak gebeurt dit onbewust omdat van oudsher een merk ‘iets’ voor de ‘buitenwereld’ was. Merkwaarden en een positionering worden dan primair opgesteld voor klanten, waarna er pas wordt nagedacht hoe medewerkers dit kunnen waarmaken. Bij internal branding 2.0 staat daarentegen de vraag centraal hoe een bedrijf vanuit zijn eigen interne kracht met behulp van medewerkers een sterk extern beeld kan opbouwen (‘branding inside-out’).

Hoe is de opleiding Internal Branding opgebouwd?

De eerste dag van deze opleiding staat in het teken van ‘verankering in de organisatie’. We staan hier stil bij de organisatie-identiteit en wat deze voor medewerkers kan betekenen. En we gaan in op alignment, ofwel de vraag hoe we medewerkers kunnen meenemen in het verhaal. Dit doe je door duidelijk de context te schetsen waarin ze werken en door met ze in dialoog te gaan en te blijven. Van zenden naar dialoog en van extern naar intern én extern.

Op de tweede dag van deze opleiding kijken we hoe goed georganiseerde bedrijven hun ‘zaakjes’ intern hebben geregeld. We staan hier dan ook stil bij Living Brands die worden gekenmerkt door een eigen brand culture. Zo heeft een succesvol Amerikaans bedrijf zich in dit kader zichzelf wel eens getypeerd als een ‘culture club’. In de middag van deze twee dag geven we je praktische tools voor het uitzetten van internal branding.

Opleiding Internal Branding: programma

Deze opleiding bestaat uit twee collegedagen. De onderwerpen die tijdens deze dagen worden behandeld zijn:

 2021 Thema Onderwerp
11 juni Verankering in de organisatie Organisatie-identiteit
Alignment 2.0
25 juni Implementatie Living brands (brand cultures)
Internal branding

Het programma is onder voorbehoud van wijzigingen. Onderaan deze pagina kun je de brochure van de EURIB-opleidingen in 2021 aanvragen.

Praktische informatie

  • De opleiding vindt plaats in Hotel Novotel Rotterdam Brainpark
  • Op vrijdagen van 09.30-16.30 uur
  • Achter het hotel zijn gratis parkeerplaatsen
  • Het hotel ligt op circa. 10 minuten lopen van metrostation Kralingse Zoom
  • De opleiding is inclusief catering, waaronder een uitgebreide lunch
  • Hand-outs van presentaties worden digitaal beschikbaar gesteld
  • De opleiding gaat door bij minimaal 8 deelnemers
  • Na afloop ontvang je een certificaat van deelname

Deelnemers aan EURIB-programma’s zijn onder meer afkomstig van onderstaande bedrijven:

Kosten

De opleiding Internal Branding duurt twee dagen en de deelnameprijs bedraagt € 1.110. Als je meer opleidingen in hetzelfde kalenderjaar volgt, dan kun je door het totaal aantal dagen op te tellen, de totaalprijs vaststellen:
1 dag €   565  |   2 dgn € 1.110
3 dgn € 1.638 |   4 dgn € 2.152
5 dgn € 2.655 |   6 dgn € 3.150
7 dgn € 3.640 |   8 dgn € 4.128
9 dgn € 4.644 | 10 dgn € 5.160

Als je meer dan tien dagen volgt, dan bedraagt de prijs voor iedere extra dag € 510. Alle bedragen worden vermeerderd met 21% BTW. Op alle boekingen zijn de algemene voorwaarden van EURIB van toepassing.

Geïnteresseerd?

Voor meer informatie over deze opleiding kun je contact met ons opnemen via de mail. Hieronder kun je je voor deze opleiding aanmelden.