Rik Riezebos

Dr. Rik Riezebos is de oprichter van EURIB (2002). Hij studeerde economische psychologie aan de Universiteit van Tilburg (1983-1987). Dit toepassingsgebied in de psychologie legt zich onder andere toe op het keuzegedrag van consumenten, het beïnvloeden van consumenten en marktonderzoek. Om zijn blik in het marketingveld te verbreden volgde hij daarna het ‘Phd. program in general management’ aan de RSM/Erasmus Universiteit Rotterdam (1987-1991). Vervolgens was hij aan deze universiteit verbonden als universitair (hoofd-) docent Marketingcommunicatie en Merkenbeleid (1991-2001).

Publicaties & werkzaamheden

In 1994 verdedigde Rik Riezebos aan de Erasmus Universiteit zijn proefschrift ‘Brand- added value; theory and empirical research about the value of brands to consumers’. In deze dissertatie legde hij de basis voor zijn denken over merken en merkenbeleid. Na zijn universitaire carrière schreef hij vervolgens meerdere artikelen en boeken over zijn vakgebied. De in het Engels, Chinees en Koreaans vertaalde boeken ‘Merkenmanagement’ (2002) en ‘Positioneren’ (2022) zijn daarvan de meest bekende.

Van 1998 tot 2001 was Rik Riezebos als directeur strategie verbonden aan TBWA/ARA Communicatieadviesbureau. Vervolgens was hij parttime lector aan hogeschool Inholland te Rotterdam. Sinds 2002 is hij directeur van EURIB en managing consultant van Brand Capital, een adviesbureau voor strategische merkvraagstukken. Bij Brand Capital adviseert hij organisaties op het gebied van hun merkenbeleid. Veel voorkomende vragen gaan bijvoorbeeld over positioneren en merkarchitectuur. Van city branding heeft hij zelfs min of meer zijn hobby gemaakt.

Rik Riezebos als spreker boeken?

Rik Riezebos geeft regelmatig (in-company) presentaties, waarin hij veel van zijn praktijkervaringen verwerkt, maar ook de laatste wetenschappelijke inzichten. Dit zorgt ervoor dat zijn presentaties altijd een prettige mix van kennis en kunde zijn. Heb jij interesse in Rik Riezebos als spreker op jouw evenement of bijeenkomst? Neem dan per mail contact met ons op! We helpen je graag je evenement tot een succes te maken!