Rik Riezebos

Dr. Rik Riezebos behaalde zijn master in economische psychologie aan de Universiteit van Tilburg. Daarna verbreedde hij zijn scope door het PhD program in general management te volgen aan de RSM/Erasmus Universiteit. Daar rondde hij in 1994 een proefschrift over merkenbeleid af. Van 1991 tot 2001 was hij aangesteld als associate professor bij die universiteit en van 1998 tot 2001 was hij tevens directeur strategie bij TBWA/ARA in Rotterdam. Sinds 2002 is hij algemeen directeur van EURIB en managing consultant bij Brand Capital, een adviesbureau voor strategische merkvraagstukken.

Rik Riezebos schreef meerdere boeken over zijn vakgebied. ‘Merkenmanagement’ (2002) en ‘Positioneren’ (2015) zijn daarvan de meest bekende. Naast zijn werk voor EURIB adviseert hij ook organisaties op het gebied van hun merkenbeleid. Veel voorkomende vragen gaan over positioneren en merkarchitectuur. Van city branding heeft hij min of meer zijn hobby gemaakt. In zijn presentaties verwerkt hij veel van zijn praktijkervaringen, maar ook leest hij bijzonder veel artikelen en boeken over zijn vakgebied. Dit zorgt ervoor dat zijn presentaties altijd een goede mix zijn van ‘need to know’ en ‘nice to know’. Meer informatie over hem is te vinden op zijn persoonlijke website rikriezebos.nl.

Onderwerpen

Nudging, de irrationele consument, how brands grow, positioneren, brand stretching, city branding, internal branding, naamgeving, negatieve publiciteit rond merken.

Rik Riezebos boeken als spreker?

Heb jij interesse in Rik Riezebos als spreker op jouw evenement of bijeenkomst? Neem dan per mail contact met ons op! We helpen je graag je evenement tot een succes te maken!