Masterclass Nudging

Lange tijd was de gedachte dat je consumenten moet overreden om hen tot ander gedrag aan te zetten. Persuasieve communicatie – vaak een mix van rationele en emotionele ‘argumenten’ – was daarbij het belangrijkste instrument. Inmiddels weten we dat het moeilijk is om consumenten door communicatie ander gedrag te laten vertonen. Een krachtig alternatief blijkt nudging te zijn. Hierbij probeer je consumenten niet over te halen om iets te doen of te kopen, maar probeer je hen met bepaalde prikkels een duwtje in de gewenste richting te geven.

Wat leer je tijdens de Masterclass Nudging?

Rik Riezebos

Op vrijdag 21 september organiseert EURIB een masterclass over ‘Nudging’. De masterclass wordt verzorgd door dr. Rik Riezebos. Nudging is ontstaan in het sociaal-maatschappelijke domein, maar wordt inmiddels ook vaak ingezet in een commerciële context. Wil jij leren wat de belangrijkste principes van gedragseconomie zijn? Een andere visie krijgen op hoe consumenten oordelen en reageren?

De masterclass Nudging wordt verzorgd door dr. Rik Riezebos. Rik Riezebos is van huis uit economisch psycholoog en gepromoveerd op de bedrijfskundige context van merken. Die twee perspectieven (psychologie en brand management) bepalen de onderwerpen waar hij graag over spreekt. Hij is als economisch psycholoog enorm geïnteresseerd in nudging, omdat het volgens hem een doorbraak inhoudt voor het vakgebied communicatie.

NB: met de masterclasses die EURIB ieder jaar organiseert, blijf je goed op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen! En wist je dat je ook nog eens een aantrekkelijke korting krijgt als je er meerdere volgt?

Praktische informatie
  • De masterclass vindt plaats bij Novotel Brainpark Rotterdam, K.P. van der Mandelelaan 150, 3062 MB Rotterdam
  • Op vrijdag 21 september 2018 (13.30-16.30 uur)
  • De masterclass is inclusief lunch (inloop vanaf 13.00 uur) en hand-out
  • De groep bestaat uit minimaal 8 en maximaal 30 deelnemers
Kosten

De prijs per masterclass bedraagt € 265 (excl. 21% BTW). De prijs is inclusief lunch, hand-out en eventuele parkeerkosten.

Op alle boekingen zijn de algemene voorwaarden van EURIB van toepassing.

Geïnteresseerd?

Voor meer informatie over deze en andere masterclasses kun je contact opnemen via e-mail of telefonisch op 010 – 440 1130.

Hieronder (‘Inschrijven masterclass’) kun je je voor de hierboven genoemde masterclass(es) aanmelden.

Let op: aan masterclasses kunnen niet meer dan 25 mensen deelnemen.

Voor sommige masterclasses is veel belangstelling, dus meld je tijdig aan!