masterclass

Masterclasses Strategisch Merkenbeleid

Elk jaar organiseert EURIB acht masterclasses onder de naam ‘Strategisch Merkenbeleid’; vier in het voorjaar en vier in het najaar. In deze masterclasses staan de relevante onderwerpen in de vakgebieden brand, design en reputatiemanagement centraal. De masterclasses zijn tegen open inschrijvingen. Hieronder zie je welke masterclasses er op de planning staan.

Masterclass van Story-telling naar Story-doing- 10 november 2017

Sterke merken hebben een sterk verhaal, net als sterke leiders. Daarbij maken ze slim gebruik van eeuwenoude principes. En ze begrijpen dat het niet perse gaat om wat wordt verteld. Succesvolle verhalen gaan om wat het merk doèt. Story-telling draait om ‘story-doing’. Ingmar de Lange zal op 10 november in zijn masterclass ingaan op hoe je als organisatie waarmaakt wat je vertelt.

» Lees verder

Masterclass Influencer Marketing - 8 december 2017

Veel bedrijven gebruiken mensen met invloed voor marketingdoeleinden, iemand die impact op emotie of gedrag veroorzaakt. Ook wel ‘social influencers’ genoemd. Dit zijn mensen die binnen een bepaald segment populariteit en vertrouwen uitstralen. Voor verschillende segmenten kun je met verschillende influencers werken. Elke influencer brengt dan weer zijn eigen achterban in contact met een bepaald merk, product of dienst. Het is dan ook een effectieve manier om het bereik binnen een specifieke doelgroep te vergroten. Op 8 december verzorgt Carole Lamarque de masterclass ‘Influencer Marketing’. Deze vorm van marketing wordt steeds populairder en belangrijker vooral bij jongeren. Het is de ‘online mond-tot-mond reclame’ van deze generatie.

» Lees verder

Masterclass Nudging - 8 februari 2018

Een krachtig alternatief blijkt nudging te zijn. Hierbij probeer je consumenten niet over te halen om iets te doen of te kopen, maar probeer je hen met bepaalde prikkels een duwtje in de gewenste richting te geven. Deze masterclass is onmisbaar voor elke communicatiestrateeg die voorop wil blijven lopen in zijn vakgebied! De Masterclass Nudging wordt verzorgd door dr. Rik Riezebos. Inmiddels weten dat het moeilijk is om consumenten door communicatie ander gedrag te laten vertonen. Een krachtig alternatief blijkt nudging te zijn.

» Lees verder

Masterclass Millennials - 29 september 2017

Millennials zijn consumenten tussen de 22 en 37 jaar oud. Deze generatie is de benaming ‘jongeren’ inmiddels wel ontgroeid. Millennials zijn starters op de arbeidsmarkt, ze vormen jonge gezinnen, zijn ondernemers met een eigen bedrijf en sommigen hebben al ruim 15 jaar werkervaring. We moeten ons afvragen hoe we ze bereiken en aan onze merken kunnen binden. In hun verwachtingen en gedrag manifesteren millennials zich fundamenteel anders dan de generaties voor hen. Het is daarom van essentieel belang de behoeften en drijfveren van de millennial te begrijpen. Deze masterclass wordt verzorgd door Aljan de Boer.

» Lees verder

Geïnteresseerd?

Voor meer informatie over de masterclasses kun je contact opnemen met Iris den Bieman: via e-mail of telefonisch op 010 – 440 1130.

Schrijf je hier in voor één of meerdere masterclasses: inschrijven masterclass(es).