brand-management

Opleiding Brand Management
Met een sterk merk maak je het verschil! Met een sterk merk val je op, kan je je boodschap beter over het voetlicht brengen en neemt het rendement van je product, dienst of organisatie sterk toe. En niet te vergeten: met een sterk merk laat je je concurrenten ver achter je! Maar hoe bouw je eigenlijk een sterk merk?

In de achtdaagse opleiding Brand Management leer je de ‘fundamentals’ van het bouwen en beschermen van merken. Je leert welke modellen, ideeën en instrumenten je kunt gebruiken om je merkenbeleid te onderbouwen en vorm te geven. Het programma bestaat uit maar liefst 16 masterclasses gegeven door de beste docenten uit het vakgebied!

Hoe is de opleiding Brand Management opgebouwd?

In deze opleiding staan we allereerst stil bij de vraag wat de ontwikkelstadia van een sterk merk zijn. We kijken hier naar inzichten op het gebied van merkoriëntatie en de verschillende stadia van de Brand Management Staircase. Hiermee kun je bepalen wat de next steps voor jouw merk moeten zijn. Sterke merken worden vormgegeven vanuit een gewenste identiteit. Daarom staan we op de eerste dag mede stil bij de vraag hoe je een gewenste identiteit kunt vormgeven.

Op de tweede dag werken we het idee van de gewenste identiteit verder uit. Je kunt deze uitdrukken in merkwaarden, maar ook in archetypen. Een andere – meer visuele methode – is de 23plusone methode die je tevens helpt je ‘brand appeal’ te bepalen.

Tijdens de derde dag betrekken we het maatschappelijk perspectief erbij. Eén van de onderwerpen die hier thuishoort is thought leadership. Hier gaat het erom hoe je vanuit een ‘novel point of view’ mentaal marktleiderschap kunt claimen. Maar ook staan we op deze dag stil bij ‘handelen vanuit een purpose‘. Een purpose is een ‘nobel doel’ dat verder reikt dan ‘plat verkopen’. Dat kan betrekking hebben op je medewerkers (zingeving bieden die verder gaat dan het werk dat gedaan moet worden), je klanten (denk aan Coolblue; de ultieme klantervaring) of het milieu (zoals bij Patagonia).

Op de vierde dag dag gaan we in op de conflictmethode bij positioneren. Volgens deze methode kan je een merk relevant maken door het een conflict voor je klant te laten oplossen. Deze conflicten gaan over het gat tussen een gewenste en een gevreesde situatie. Vervolgens zetten we een stappenplan positioneren uiteen, waarin de vraag centraal staat hoe je de gewenste identiteit kunt gebruiken om je merk een positie in de markt te geven.

Het uitdragen van je positionering

Als je vanuit je positionering werkt, moet deze richtinggevend zijn voor dat wat je zegt (communicatie) en wat je doet (manifestatie). Bij communicatie kan een goed verhaal je helpen de historische en de huidige identiteit van je merk te verbinden met de gewenste identiteit. Dit garandeert dat je merk authentiek is en blijft. Op de vijfde dag staan we daarom stil bij de vraag hoe je je positionering kunt uitwerken in story telling. Maar een verhaal is natuurlijk pas geloofwaardig als je er ook naar handelt (manifestatie). Vandaar dat we op deze dag tevens stilstaan bij story doing.

Op de zesde dag van de opleiding gaan we in op de vraag hoe je je merk in je organisatie uitdraagt (internal branding) en hoe je dat doet naar buiten toe (external branding). Van belang bij de laatste is het benoemen van je stakeholders en te bepalen met welke boodschap je hen probeert aan je merk te boeien en te binden. De zevende dag staat in het teken van online branding. Hoe zorg je met je merk voor digitale waardecreatie? Een belangrijk onderwerp daarbij is contentmarketing. Hierbij zet je waardevolle en relevante content in om mensen aan je merk te binden.

Een bekend gezegde is dat een product in de fabriek wordt gemaakt en je merk in het hoofd van je klant. Het is dus zeer belangrijk te weten hoe je klanten denken en hoe je met hun mentale leefwereld rekening moet houden. Daarom staan we in dit programma op de achtste en laatste dag uitgebreid stil bij het onderwerp customer insights, oftewel alles wat met aandacht (waarneming en perceptie), mentale verwerking en neurobranding te maken heeft.

Opleiding Brand Management: programma (2022/2023)

Deze opleiding bestaat uit acht collegedagen. De onderwerpen die tijdens deze dagen worden behandeld zijn:

 2022/23 Thema Onderwerp
04 nov. Focus op merkgroei Merkoriëntatie en de Brand Management Staircase
Werkende vanuit een identiteit en merkwaarden
18 nov. Gewenste identiteit De 23plusone methode
Werken vanuit archetypen
02 dec. Maatschappelijke context Thought leadership
Handelen vanuit een purpose
16 dec. Positioneren De conflictmethode
Stappenplan positioneren
13 jan. Profileren Story telling
Van story telling naar story doing
27 jan, Internal & external branding Branding inside-out
Stakeholdermanagement
3 feb. Online branding Digitale waardecreatie
Contentmarketing
17 feb. Customer insights Een nieuwe kijk op de klant
Neurobranding

Het programma is onder voorbehoud van wijzigingen. Onderaan deze pagina kun je de brochure van de EURIB-opleidingen aanvragen.

Praktische informatie

  • De opleiding vindt plaats in Hotel Novotel Rotterdam Brainpark
  • Op vrijdagen van 09.30-16.30 uur
  • Achter het hotel zijn gratis parkeerplaatsen
  • Het hotel ligt op circa. 10 minuten lopen van metrostation Kralingse Zoom
  • De opleiding is inclusief catering, waaronder een uitgebreide lunch
  • Hand-outs van presentaties worden digitaal beschikbaar gesteld
  • De opleiding gaat door bij minimaal 8 deelnemers
  • Na afloop ontvang je een certificaat van deelname

Deelnemers aan EURIB-programma’s zijn onder meer afkomstig van onderstaande bedrijven:

Kosten

De opleiding Brand Management bestaat uit acht dagen en de deelnameprijs bedraagt € 4.128. Als je meer opleidingen in hetzelfde kalenderjaar volgt, dan kun je door het totaal aantal dagen op te tellen, de totaalprijs vaststellen:
1 dag €   565  |   2 dgn € 1.110
3 dgn € 1.638 |   4 dgn € 2.152
5 dgn € 2.655 |   6 dgn € 3.150
7 dgn € 3.640 |   8 dgn € 4.128
9 dgn € 4.644 | 10 dgn € 5.160

Als je meer dan tien dagen volgt, dan bedraagt de prijs voor iedere extra dag € 510. Alle bedragen worden vermeerderd met 21% BTW. Op alle boekingen zijn de algemene voorwaarden van EURIB van toepassing.

Geïnteresseerd?

Voor meer informatie over deze opleiding kun je contact met ons opnemen via de mail. Hieronder kun je je voor deze opleiding aanmelden.