brand-management

Opleiding Brand Management
Met een sterk merk maak je het verschil! Met een sterk merk val je op, kan je je boodschap beter over het voetlicht brengen en neemt het rendement van je product, dienst of organisatie sterk toe. En niet te vergeten: met een sterk merk laat je je concurrenten ver achter je! Maar hoe bouw je eigenlijk een sterk merk?

In de achtdaagse opleiding Brand Management leer je de ‘fundamentals’ van het bouwen en beschermen van merken. Je leert welke modellen, ideeën en instrumenten je kunt gebruiken om je merkenbeleid te onderbouwen en vorm te geven. Het programma bestaat uit maar liefst 16 masterclasses gegeven door de beste docenten uit het vakgebied!

Hoe is de opleiding Brand Management opgebouwd?

In deze opleiding staan we allereerst stil bij de vraag wat de ontwikkelstadia van een sterk merk zijn. We kijken hier naar inzichten op het gebied van merkoriëntatie en de verschillende stadia van de Brand Management Staircase. Hiermee kun je bepalen wat de next steps voor jouw merk moeten zijn. Sterke merken worden vormgegeven vanuit een gewenste identiteit. Daarom staan we op de eerste dag ook stil bij de vraag hoe je een gewenste identiteit kunt vormgeven.

Op de tweede dag staan we stil bij twee routes van merkbouwen: de outside-in en de inside-out route. Bij de outside-in route laat je de markt leidend zijn voor je propositie. We staan bij dit onderwerp onder meer stil bij de bevindingen van Byron Sharp over how brands grow. Bij de branding inside-out besteden we aandacht aan zowel merkculturen, medewerkers als brand ambassadors, en laten we zien hoe bedrijven dit succesvol hebben geïmplementeerd.

Op de derde dag pakken we het idee van de gewenste identiteit weer op. Je kunt deze uitdrukken in merkwaarden, maar ook in archetypen. Een andere – meer visuele methode – is de 23 +1 methode die je tevens helpt je ‘brand appeal’ te bepalen.

Tijdens de vierde dag kijken we hoe je je positionering kunt vormgeven rond een purpose; een maatschappelijk doel dat verder reikt dan ‘plat verkopen’. Vervolgens zoomen we in op positioneren, waar de vraag centraal staat hoe je de gewenste identiteit kunt gebruiken om je merk ‘een positie in de markt’ te geven.

Breder perspectief

Een merkidentiteit komt pas goed tot leven als je deze intern en extern uitdraagt. Een goed verhaal verbindt de historische identiteit van het merk met de huidige en de gewenste identiteit. Op de vijfde dag staan we daarom stil bij de vraag hoe je je positionering kunt uitwerken in story telling. Een verhaal is natuurlijk pas geloofwaardig als je er ook naar handelt. Vandaar dat we deze dag tevens stilstaan bij story doing.

Brand en reputatiemanagement lijken elkaar steeds meer te raken; branding houdt immers niet op bij je klanten. Voor de ‘license to operate’ voor je merk ben je vandaag de dag afhankelijk van diverse andere stakeholders. Op de zesde dag gaan we daarom in op stakeholdermanagement en hoe je je organisatie kunt profileren met thought leadership.

Menig bedrijf worstelt met de digitale transformatie, het onderwerp van de zevende dag van deze opleiding. Vanuit merkperspectief betekent dit dat je je moet afvragen hoe je je merk kunt inzetten voor digitale waardecreatie. En vervolgens hoe je de online presence van je merk kunt vormgeven. In veel organisaties is het online merk namelijk nog steeds een afgeleide van het offline merk, waardoor online kansen worden gemist.

De achtste en laatste dag staan we stil bij het beschermen van je merk. We kijken naar merkbescherming door aandacht te besteden aan de juridische borging. Maar ook gaan we in op de vraag hoe je in tijden van crises met crisiscommunicatie je merk kunt verdedigen.

Opleiding Brand Management: programma

Deze opleiding bestaat uit acht collegedagen. De onderwerpen die tijdens deze dagen worden behandeld zijn:

 2020 Thema Onderwerp
14 feb. Merkgroei Merkoriëntatie en de Brand Management Staircase
De rol van merkidentiteit en merkwaarden
6 mrt. Merkbouw-routes Merkbouwen volgens de outside-in route
Merkbouwen volgens de inside-out route
20 mrt. Gewenste identiteit Werken vanuit archetypen
De 23 + 1 methode
3 apr. Positioneren Handelen vanuit een purpose
Stappenplan positioneren
17 apr. Profileren Story telling
Story doing
8 mei Reputatiemanagement Stakeholdermanagement
Thought leadership
29 mei Digitale transformatie Digitale waardecreatie
Het online merk
12 juni Merkbescherming Juridische borging van je merk
Crisiscommunicatie

Het programma is onder voorbehoud van wijzigingen. Onderaan deze pagina kun je de brochure van de EURIB-opleidingen in 2020 aanvragen.

Praktische informatie

  • De opleiding vindt plaats in Hotel Novotel Rotterdam Brainpark
  • Op vrijdagen van 09.30-16.30 uur
  • Achter het hotel zijn gratis parkeerplaatsen
  • Het hotel ligt op circa. 10 minuten lopen van metrostation Kralingse Zoom
  • De opleiding is inclusief catering, waaronder een uitgebreide lunch
  • Hand-outs van presentaties worden digitaal beschikbaar gesteld
  • De opleiding gaat door bij minimaal 8 deelnemers
  • Na afloop ontvang je een certificaat van deelname

Deelnemers aan EURIB-programma’s zijn onder meer afkomstig van onderstaande bedrijven:

Kosten

De opleiding Brand Management bestaat uit acht dagen en de deelnameprijs bedraagt € 4.068. Als je meer opleidingen in hetzelfde jaar volgt, dan kun je door het totaal aantal dagen op te tellen, de totaalprijs vaststellen:
1 dag €   565  |   2 dgn € 1.074
3 dgn € 1.593 |   4 dgn € 2.102
5 dgn € 2.599 |   6 dgn € 3.085
7 dgn € 3.560 |   8 dgn € 4.068
9 dgn € 4.577 | 10 dgn € 5.085

Als je meer dan tien dagen volgt, dan bedraagt de prijs voor iedere extra dag € 495. Alle bedragen worden vermeerderd met 21% BTW. Op alle boekingen zijn de algemene voorwaarden van EURIB van toepassing.

Geïnteresseerd?

Voor meer informatie over deze opleiding kun je contact met ons opnemen via de mail. Desgewenst kun je in je mail om een terugbelverzoek vragen. Hieronder kun je je voor deze opleiding aanmelden.