Opleiding Positioneren

Opleiding Positioneren
Om een sterk merk te bouwen moet je goed nadenken over de positionering van je merk. In de opleiding Positioneren doen we dat door de identiteit van het merk als vertrekpunt te kiezen. Dit programma is erop gericht dat je straks zelf met de positionering van je product, dienst of organisatie aan de slag kunt.

We kijken in dit programma overigens verder dan alleen het positioneren van je merk voor klanten en medewerkers. Steeds vaker wordt van merken immers een maatschappelijke rol verlangd. Daarom staan we in dit programma ook stil bij het handelen vanuit een purpose, thought leadership en stakeholdermanagement.

In dit programma leer je alle ‘ins & outs’ van positioneren. Je leert welke modellen, ideeën en instrumenten je kunt gebruiken om zelf met je positionering aan de slag te gaan. Het programma bestaat uit zes masterclasses gegeven door de beste docenten uit het vakgebied!

Hoe is de opleiding Positioneren opgebouwd?

Een goede positionering neemt de identiteit van je merk als vertrekpunt. Anders is de kans groot dat je merk niet als authentiek wordt ervaren. Maar hoe breng je die identiteit eigenlijk in kaart? We doen dat door naar drie verschillende methoden te kijken. Je kunt een merkidentiteit bijvoorbeeld beschrijven aan de hand van archetypen. Maar je kunt ook een meer visuele methode gebruiken (de 23plusone methode). Ook staan we stil bij de vraag hoe je merkwaarden kunt kiezen en claimen.

Nadat we de methoden hebben verkend om de merkidentiteit te verkennen en te benoemen, werken we de positionering uit aan de hand van een stappenplan. Dat doen we aan de hand van het MDC-model. Hoe bepaal je bijvoorbeeld de merkessentie (merkbetekenis) en hoe ga je hier in de praktijk mee om? Een positionering doet natuurlijk pas zijn werk als deze ‘van het papier afkomt’. Vandaar dat we hier ook stilstaan bij de vraag hoe een positionering zich vertaalt naar manifestatie (producten en gedrag van medewerkers), communicatie (intern en extern) en visualisatie (logo, huisstijl e.d.).

Op de derde dag zoeken we de verbinding met reputatiemanagement. We doen door aandacht te besteden aan ‘thought leadership’. Hierbij streeft een bedrijf naar ‘mentaal marktleiderschap’ op een bepaald issue en gebruikt dit om zichzelf ermee in de markt te profileren. Ten slotte staan we op deze laatste dag stil bij stakeholdermanagement. Welke stakeholders zijn er eigenlijk belangrijk om jouw bedrijf en je merk een ‘license to operate’ te garanderen? Met bovengenoemde thema’s krijg je een compleet pakket aan onderwerpen aangeboden waarmee je je merkpositionering kunt vormgeven.

Opleiding Positioneren: programma

Deze opleiding bestaat uit drie collegedagen. De onderwerpen die tijdens deze dagen worden behandeld zijn:

 2021 Thema Onderwerp
9 apr. Gewenste identiteit De 23plusone methode
Werken vanuit archetypen
23 apr. Positioneren Handelen vanuit een purpose
Stappenplan positioneren
21 mei Reputatiemanagement Thought leadership
Stakeholdermanagement

 

Het programma is onder voorbehoud van wijzigingen. Onderaan deze pagina kun je de brochure van de EURIB-opleidingen in 2021 aanvragen.

Praktische informatie

  • De opleiding vindt plaats in Hotel Novotel Rotterdam Brainpark
  • Op vrijdagen van 09.30-16.30 uur
  • Achter het hotel zijn gratis parkeerplaatsen
  • Het hotel ligt op circa. 10 minuten lopen van metrostation Kralingse Zoom
  • De opleiding is inclusief catering, waaronder een uitgebreide lunch
  • Hand-outs van presentaties worden digitaal beschikbaar gesteld
  • De opleiding gaat door bij minimaal 8 deelnemers
  • Na afloop ontvang je een certificaat van deelname

Deelnemers aan EURIB-programma’s zijn onder meer afkomstig van onderstaande bedrijven:

Kosten

De opleiding Positioneren bestaat uit drie dagen en de deelnameprijs bedraagt € 1.593. Als je meer opleidingen in hetzelfde kalenderjaar volgt, dan kun je door het totaal aantal dagen op te tellen, de totaalprijs vaststellen:
1 dag €   565  |   2 dgn € 1.074
3 dgn € 1.593 |   4 dgn € 2.102
5 dgn € 2.599 |   6 dgn € 3.085
7 dgn € 3.560 |   8 dgn € 4.068
9 dgn € 4.577 | 10 dgn € 5.085

Als je meer dan tien dagen volgt, dan bedraagt de prijs voor iedere extra dag € 495. Alle bedragen worden vermeerderd met 21% BTW. Op alle boekingen zijn de algemene voorwaarden van EURIB van toepassing.

Geïnteresseerd?

Voor meer informatie over deze opleiding kun je contact met ons opnemen via de mail. Let op: vanwege Covid-19 laten we een beperkt aantal deelnemers toe en kunnen kabinetsbesluiten ertoe leiden dat bepaalde opleidingsdata opgeschort moeten worden. Hieronder kun je je voor deze opleiding aanmelden.