Het Customer-Insights Wheel

Het Customer-Insights Wheel

Claire van Schagen studeerde eind 2010 af aan de EURIB-opleiding tot Master of Brand Management op een scriptie over ‘customer insights’. Daartoe had zij 15 bedrijven onderzocht die gewend zijn vanuit customer insights te werken. Op grond van haar scriptie schreef ze samen met Rik Riezebos en Leo van der Blom een samenvattend artikel voor Tijdschrift voor Marketing.

TvM 1111De laatste jaren duikt in de marketingliteratuur steeds vaker het begrip ‘customer’ of ‘consumer insights’ op. Veelal gaat het daarbij om de vraag wat customer insights zijn en hoe je deze kunt blootleggen. Op zich is dit een legitieme vraag, maar minstens zo relevant is de vraag hoe het werken vanuit customer insights in organisaties vormgegeven zou moeten worden. In een artikel in het Tijdschrift voor Marketing gaan we daarom een stap verder: we beschrijven een model aan de hand waarvan een organisatie zich kan richten op en naar eenmaal verworven customer insights. Dit Customer Insights Wheel is ontwikkeld op basis van onderzoek bij vijftien organisaties die gewend zijn vanuit customer insights te handelen.

Download pdf van dit artikel.

Referentie
Schagen, C. van, Riezebos, R., Blom, L. van der (2011), Het customer-insights wheel: werken vanuit de wensen van de klant. Tijdschrift voor Marketing, vol.45, no.11, p.46-48.

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Reactie plaatsen