EURIB is hét kennisplatform voor brand management, design management en reputation management.
Wij maken wetenschappelijke kennis en inzichten praktisch toepasbaar.

EURIB Programma's

Masterclass Creative thinking for business
Mark Bode
22 mrt 2018
13:00 - 17:00
Novotel Rotterdam

Korte opleiding Brand Management

23 mrt 2018 - 22 jun 2018
09:30 - 16:30
Novotel Rotterdam

Symposium ‘Branding Inside Out’

27 mrt 2018
13:00 - 17:00
Novotel Rotterdam

Korte opleiding Communicatie en reputatiemanagement
Majorie Dijkstra
05 apr 2018 - 07 jun 2018
09:30 - 16:30
Novotel Rotterdam

Korte opleiding Positioneren
Jaap van der Grinten
06 apr 2018 - 19 apr 2018
09:30 - 16:30
Novotel Rotterdam

Korte opleiding Strategie & Innovatie
Erik Roscam Abbing
13 apr 2018 - 08 jun 2018
09:30 - 16:30
Novotel Rotterdam

Masterclass Communicatie en Duurzaamheid
Piet Hein Coebergh
19 apr 2018
13:00 - 17:00
Novotel Rotterdam

Korte opleiding Online Marketing Strategie
Laura Hamer
18 mei 2018 - 14 jun 2018
09:30 - 16:30
Novotel Rotterdam

Sarah Gagestein
Laura Hamer
Meest recente artikelen

Instapkorting

Met welke instapkorting hou je de meeste klanten vast?

Bij kranten, internetproviders en verzekeringen e.d. word je als klant vaak naar ‘binnen’ gelokt met een aantrekkelijke instapkorting. “De eerste vier maanden voor de helft van de prijs!” Sommige bedrijven doen haast alles om je maar als klant naar binnen te halen. Met instapkortingen tot wel 60%. Maar hoe lang blijven deze nieuwe klanten eigenlijk bij je? Zijn het geen koopjesjagers die na een jaar weer weeg zijn? Onderzoekers hebben gekeken naar de hoogte van de instapkorting en de tijdsduur waarin klanten ook echt klant blijven.

» Lees verder!

Social media en bedrijfsresultaten

Dragen social media wel bij aan bedrijfsresultaten?

Veel Amerikaanse marketeers denken dat investeringen in social media niet aan de bedrijfsresultaten bijdragen. Dit bleek uit een in 2016 gehouden onderzoek. Volgens vier onderzoekers ontbraken hierin echter de nodige nuances, waarop zij deze vraag opnieuw onder de loep hebben genomen. Hierbij letten ze op verschillen tussen ‘owned’ en ‘earned media’, en het effect hiervan op merkbekendheid, aankoopintentie en klanttevredenheid. Met als uiteindelijk doel het effect op de bedrijfsresultaten vast te stellen. De vier onderzoekers stellen wel een effect van investeringen in social media op bedrijfsresultaten vast, zij het met de nodige nuances!

» Lees verder!

Behavioral economics

Wat weet jij van behavioral economics en nudging? Doe de test!

Iedereen heeft inmiddels wel eens iets gelezen of gehoord over nudging. Maar wist je dat nudging deel uitmaakt van het vakgebied behavioral economics? Dit vakgebied gaat over het toepassen van gedragspsychologie op (bedrijfs-) economische vraagstukken. De laatste tien jaar is hier veel over geschreven; denk aan boeken van Daniel Kahneman (‘Thinking, fast and slow’) en die van Cas Sunstein & Richard Thaler (‘Nudge’). Hieronder kun je je kennis testen over de meest essentiële begrippen van behavioral economics!

» Lees verder!

Wat maakt een merk eigenlijk authentiek

Wat maakt een merk eigenlijk authentiek?

De vraag wat een merk authentiek maakt is lastig te beantwoorden. Laat staan de vraag wat authenticiteit inhoudt. Drie Europese en twee Canadese onderzoekers hebben een grootschalig onderzoek naar brand authenticity uitgevoerd. Uit dit onderzoek blijkt onder meer dat een authentiek merk in staat is trends te overleven en dat het ‘doet wat het belooft’. Maar ook dat een authentiek merk rekening houdt met het belang van de klant. Niet alleen hebben de onderzoekers het begrip authenticiteit inhoud gegeven, maar ze hebben ook een korte vragenlijst ontwikkeld waarmee je kunt meten hoe authentiek jouw merk is.

» Lees verder!

Over Brand Management, Design Management en Reputation Management

Bij EURIB geloven we in de integratie van brand management, design management en reputation management. Simpelweg omdat dit dé vakgebieden zijn die bijdragen aan de beleving van een product, dienst of bedrijf en immateriële waarde voor de organisatie creëren. Als je op zoek bent naar meer informatie over deze vakgebieden, dan vind je onder Content artikelen over:

  • Brand management: brand building, brand equity, brand identity, brand innovation, brand portfolios, branding als strategie, city branding (city marketing), corporate branding, employer branding, internal branding, personal branding, positioneren, product branding, rebranding, service branding en visual branding. Zie ook onze pagina ‘Wat is Brand Management?’.
  • Design management: brand design, design als vormgevingscompetentie, design thinking, environmental design, graphic design, industrial design, operationeel design, product design, service design, strategisch design, tactisch design en webdesign. Zie ook onze pagina ‘Wat is Design Management?’.
  • Reputation management: communicatie, corprate communication, corporate branding, crisis communicatie (zoals product recalls), externe communicatie, interne communicatie, issues management, positioneren, Public Affairs, Public Relations en stakeholders. Zie ook onze pagina ‘Wat is Reputation Management?’.

Heb je hulp nodig met zoeken, of heb je een andere vraag? Neem dan gerust contact met ons op!
Je kunt ons bereiken op 010 – 440 1130 en per mail.