Presentatie over brand utilities

Presentatie over brand utilities

Bij veel bedrijven is marketing los komen te staan van het product en wordt er niet gedacht vanuit het nut voor de klant (met alle gevolgen van dien). Ingmar de Lange vindt dat marketeers moeten nadenken over ‘brand utilities’; het aanbieden van additionele producten of diensten bedoeld om een klant te helpen. Zoals het Duitse biermerk Stiegl dat het etiket op de fles verving door een gratis OV-kaartje. Lees verder om de laatste versie van ‘A useful guide to the brand utility’ van Ingmar de Lange te bekijken.

Ingmar de Lange begint zijn presentatie met: “I love marketing. I hate marketing.” Net als zoveel andere marketeers constateert hij dat marketing vervelend en opdringerig kan zijn. Maar ook dat het voor consumenten betekenisvol kan zijn. Marketing kan je immers informatie verstrekken, vermaken, maar ook er voor zorgen dat het nut toevoegt aan het product of de dienst. Als voorbeeld noemt hij brand utilities.

Brand utilities

Een brand utility is een combinatie van een medium en een service. Aan de ene kant heeft een brand utility een promotiefunctie voor het merk in kwestie. En aan de andere kant moet de utility ook iets voor consumenten opleveren (nut hebben). Bijvoorbeeld Allerhande van Albert Heijn of de Nike+ Running App. In onderstaande presentatie werkt Ingmar de Lange uit wat een brand utility is en geeft hij er veel voorbeelden van.

» A useful guide to the brand utility

Anderen bekeken ook

 
Integreer product en promotieBouw sterke merken; integreer product en promotie
 

 

 

 

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Reactie plaatsen