123RF - 43724586

Negatieve publiciteit rond merken: eerlijk duurt het langst

Vaak geheel onverwacht kan er in de pers negatieve publiciteit rond een merk verschijnen. Uit een onderzoek waarin Rik Riezebos participeerde bleek dat consumenten product recalls zich vaak nog lang kunnen herinneren. Alleen door een adequate aanpak kunnen fabrikanten zo’n nadeel naar een voordeel ombuigen.

Merken blijken steeds vaker nieuwswaarde voor de pers te hebben. Niet alleen besteedt de pers meer aan positieve aspecten van merken (denk aan de publiciteit rond de jaarlijkse schatting van de financiële merkwaarden), maar ook negatieve publiciteit blijkt vaak een hoge nieuwswaarde te hebben. In dit artikel staat de invloed van negatieve publiciteit op het merkimago centraal. Na een inleiding over negatieve publiciteit rond merken, zijn de resultaten van een onderzoek beschreven dat tot doel had de impact van dergelijke berichtgevingen op consumentenpercepties vast te stellen.

 

Download PDF van dit artikel.

 

 

Referentie(s)
Riezebos, R., Sloot, L., Willems, P. (1998), Eerlijk duurt het langst (effecten negatieve publiciteit gering bij open houding merkartikelfabrikant). Tijdschrift voor Marketing, vol.32, no.6, Thema Merken p.5-7.

 

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Reactie plaatsen