Cobranding

Co-branding: merkbouwen met vereende krachten

Over co-branding bestaan veel misverstanden. Soms wordt het bijvoorbeeld verward met ‘ingredient branding’. Co-branding kan vele malen effectiever zijn dan adverteren, maar er kunnen wel gevaren op de loer liggen. In dit artikel lees je er alles over!

CobrandingCobranding is een merkenstrategie waarbij twee of meer merknamen gebruikt worden voor de marketing van een product. Deze vorm van branding kan plaatsvinden op product-, communicatie- of distributieniveau. Veel marketeers verwarren deze strategie nogal eens met ingredient branding. In dit artikel komen we tot een definitie van cobranding. Ook geven we aan wat de overeenkomsten en verschillen zijn met andere merkenstrategieën. Vervolgens geven we aan in welke situaties deze strategie voor een merkeigenaar interessant kan zijn. Tevens lichten we een drietal vormen van deze vorm van branding toe en illustreren deze strategie aan de hand van de Philips – Alessi case.

Download pdf van dit artikel.

Referentie
Riezebos, R., Van der Schee, J. (1998), Merkenbouwen met vereende krachten (cobranding als merkenstrategie). Tijdschrift voor Marketing, vol.32, no.6, Thema Merken p.11-13.

Anderen bekeken ook

 

Co-branding: Philips - AlessiCo-branding: meeliften op een bekend merk

 

 

 

 

 

Co-brandingVier co-branding strategieën

 

 

 

 

 

Brand Alliance ModelBrand Alliance model van Jansen

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Reactie plaatsen